E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGökçek'in önerdiği isimlerin başkanlık şansı var mı---

Gökçek'in önerdiği isimlerin başkanlık şansı var mı

Gökçek'in önerdiği isimlerin başkanlık şansı var mı
25 Ekim 2017 - 06:09 borsagundem.com

AK Parti'de, cumartesi günü istifa edecek Gökçek'in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacak isimler tartışılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in cumartesi günü istifa edeceğini açıklamasının ardından, AK Parti’de Gökçek sonrası tartışılmaya başlandı.

Gökçek istifa ettikten sonra 140 meclis üyesi olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde seçim yapılacak. Belediye meclisinde 100 AK Parti’li, 21 CHP’li, 15 MHP’li, 1 BBP’li ve 3 bağımsız belediye meclis üyesi bulunuyor. Yeni başkanı belirleyecek seçimde İstanbul’un aksine ilk turda AK Parti’nin adayının 3’te 2 çoğunluğu bularak seçilmesi bekleniyor.

ELMADAĞ SÜRPRİZİ

AK Parti’de kulislerde de ismi geçen bazı ilçe belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Kulislerle yapılan ilk değerlendirmeler şöyle:

-Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: Temsil kabiliyeti yüksek, ancak teşkilatta destek göremeyebilir.
-Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: Teşkilatta destek göremeyebilir.
-Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna: Çalışkan. Teşkilatla sorun yaşamaz.

Baştan beri ismi dillendirilen bu üç kişi arasında ibre Mustafa Tuna’yı işaret ederken, dış ilçelerden Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in de yarışın içinde olabileceği, teşkilatın da Şahin’e sıcak bakabileceği öne sürülüyor.

GÖKÇEK’İN ÖNERİLERİ

Gökçek’in, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ve Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ismini önerdiği, ancak bu iki ismin şansının yüksek olmadığı iddia ediliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın da isminin değerlendirilenler arasında olduğu belirtiliyor. Yıldız, 28 Şubat döneminde Sincan Belediye Başkanı’yken görevden alınmış ve cezaevine gönderilmişti. (Hürriyet / Deniz Gürel)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ25 Ekim 2017 08:42

    TÜRKİYEM DE 80 MİLYONDAN BİRİ ÇIKAR BEN HİZMET AŞIGIYIM DER .

  • Ankaralı25 Ekim 2017 08:41

    :D :D :D :D hepsi aynı. Başka isimlere bakmak lazım

  • Yorumcu Kadir25 Ekim 2017 08:36

    Milletin içi nasıl rahat eder anlamıyorum. Fani bir kul, seçimle yani milletin çoğunluk oyuyla ankaraya belediye başkanı seçiliyor, SONRA fâni bir Allah'ın kulunun tek başına isteği nedeniyle istifa etmek durumunda bırakılıyor, ve türü demokrasi adı demokratik cumhuriyet olan devletimizden milletimizden üç beş kişi haricindeki itiraz Eden yok. Mantık, akıl nereye gitti; vicdan, insaf nereye kayboldu? Yuh olsun bu insanlara ki hakkı yenen melih beye destek olamadılar.