E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGökyüzünden gelen lüks---

Gökyüzünden gelen lüks

Gökyüzünden gelen lüks
25 Mayıs 2017 - 09:12 borsagundem.com

Business jet uçak alım-satım ve kiralaması yapan Aviation Resource Group, Türkiye'de de faaliyete geçti

Gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek yaygınlaşan bussines jet uçak kullanımı, her gün yeni gelişmeler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu alanda uluslararası faaliyet gösteren bir şirket olan Aviation Resource Group'un Türkiye temsilciliğini yapan iş kadını Gülşah Güler ile sektörü ve gelişmeleri değerlendirdik.

- Biraz kendinizi tanıtır mısınız?

1983 Adana doğumluyum ve Ankara'da büyüdüm. Bilkent Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi aldım ve uzun yıllar bu mesleği yaptım. Daha sonra farklı sektörlere yöneldim. İthalat ve ihracatla uğraşıyorum, Guangzhou’da dış ticaret şirketimiz var. Şu an da da ülkemizde son yıllarda büyük gelişme gösteren havacılık sektörüne giriş yaparak çalışmalarıma başladım.

- Şirketinizi ve yaptığınız işi öğrenebilir miyiz?

Aviation Resourse Group, ABD - Florida merkezli bir firma. Fort Lauderdale Havalimanı'da, kendi malı bussines jet filosu, bakım hangarı, iç dizayn ünitesi ve tüm diğer destek unsurlarını elinde bulunduran bir şirketiz. Ayrıca uçak alım satımı, kiralanması ve işletilmesinin yanı sıra yedek parça konusunda da faaliyet göstermekte ve tüm hizmetlerimiz ile yaşam standartlarını bir üst segmente taşımayı amaçlıyoruz. Emniyet, misafirperverlik, zaman yönetimi (dakiklik), ani program değişikliklerinizde ve özel arzularınıza gösterdiğimiz esneklik, güvenlik, gizlilik ve mahremiyet hizmet anlayışımızın en önde gelen değerleridir.

- Özellikle Kiralama ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Özel Jetler 3 kişilik yolcu kapasitesi ile başlar 16 kişilik yolcu kapasitesine kadar bulunmaktadır, avantajı zaman ve yer kısıtlamasının olmamasıdır, konforlu bir seyahat ve zaman tasarufu ön plandadır, ister tatil günlerinde ister haftasonu ya da gece yarısı olsun özel jetiniz sadece bir kaç saat içinde sizi dilediğiniz noktaya ulaştırmak için hizmet vermektedir.

Özel Jet kiralama fiyatları hesaplanırken uçulacak destinasyon süresi baz alınır, örneğin 5 saatlik bir yolculuk için farklı kategorilerden uçaklar 1.000 Euro ile 15.000 Euro arasında değişmektedir , uçuş süresi ve uçak kategorilerini sunarak şeffaf fiyat politikası ile çalışmaktayız. Uçuşunuzu onaylamanız halinde tüm uçuş bilgileri (Uçağınızın tescili, teknik özellikleri ve ekip irtibat numaraları) tarafınıza brifing halinde sunulmaktadır.

- Ülkemizde sektörü nasıl değerlendiriyor sunuz?

Şu an Türkiye’de iş jetleri genelde holding ve ticari uçuşlar yapıyor. Sadece ticari uçuşlar yapan şirketlerin uçak sayıları daha fazla. Zorlu, Koç, Sabancı, Eczacıbaşı gibi holdinglerin genelde bir ya da iki uçağı var ve aynı zamanda hem holding içi uçuşları ve hem de ticari uçuşlar yapıyorlar.

- Türkiye'de neler yapmayı planlıyorsunuz?

Sizin de bildiğiniz gibi, zaman kavramı özellikle iş dünyası için çok değerli olan bir kavram. İş seyahatlerini tarifeli uçaklarla yapmak zorunda kalan birçok iş adamı, zaman kaybından doğan ekonomik bir kayba uğruyor. Biz, şirket olarak iş adamlarına, sporculara, sanatçılara ve diğer tüm ilgi duyanlara prestij kazandıran jetleri kiralayarak, onların yaşam standardını bir üst segmente taşımayı amaçlıyoruz. Özel jet kiralamanın yanı sıra, bazen satın almak daha ekonomik olabiliyor. Örneğin, bir ay içinde yurt dışı ve yurt içi bir kaç seyahate çıkan bir iş adamı, satın aldığı jeti hem özel seyahatlerinde hem de iş seyahatlerinde kullanabilirken boş zamanlarında uçağını kiraya vererek masraflarını minimuma indirilebilir. Bazı durumlarda satın alma ve kiralama işinden kar bile edebilir.

- Öne çıkan ne gibi hizmetleriniz var?

Uçak içi dizaynı bizim en iddialı olduğumuz alanlardan biri. Bu konuda oldukça deneyimli bir ekibe sahibiz. Gerçekten özel uzmanlık isteyen bu alanda birçok uçağın iç dizaynını başarılı şekilde düzenleyen firmamız öne çıkan çalışmalarıyla dikkat çekmekte.

Web sayfamızda daha detaylı bilgi de mevcut, http://www.aviationresource.aero adresinden daha detaylı bilgi de alabilirsiniz.



İletişim :GÜLŞAH GÜLER
[email protected] 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)