E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGOLDAŞ SOCIETE'YE DAVA AÇTI---

GOLDAŞ SOCIETE'YE DAVA AÇTI

GOLDAŞ SOCIETE'YE DAVA AÇTI
01 Şubat 2010 - 16:15 borsagundem.com

Goldaş ve Fransız Societe Generale Bankası arasında yaşanan krizde yeni bir dönemece girildi. Goldaş ve Yönetim Kurulu üyeleri adına Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçeler ile Societe Generale Bankası’nın şimdiki ve eski yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurularında bulunuldu....

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Goldaş Kuyumculuk San. İth. İhr. A.Ş., Goldaş Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Yalınkaya, Mehmet Sedat Yalınkaya, Kemal Ulutepe, Mustafa Aykut Akkor, Ahmet Ali Çelik ve Mustafa Sezai Hamamcı adına vekilleri tarafından verilen dilekçeler ile şüpheli Societe Generale Yönetim Kurulu üyelerinin iftira suçundan dolayı cezalandırılması talep edildi. Goldaş ve yöneticileri hakkında pek çok asılsız suçlamalarda bulunan Societe Generale’in tüm girişimleri, yapılan yargılamalar sonucu Goldaş’ın lehine sonuçlanmıştı. 2003 yılından itibaren yüzlerce tonluk külçe altın ticareti yapan Goldaş Grubu ve Societe Generale Bankası arasındaki kriz; 2008 yılı başında bankanın bünyesinde yaşadığı sıkıntıların etkisiyle başlamış ve oluşan ticari ihtilaf nedeniyle 2008 yılının Mart ayında banka, Goldaş yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Tüm bu iddia ve suçlamalara karşın, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Haziran 2008’de tüm suçlamalar için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. Savcılığın Goldaş lehine karar alması sonrası Societe Generale Bankası, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuştu. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise savcılık kararının yerinde olduğuna karar vererek, bankanın itirazını reddetmişti. Hukuki yolları tek tek tüketen Societe Generale Bankası, son çare olarak Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma talebinde bulunmuştu. Eylül 2008’de, Adalet Bakanlığı, kanun yararına bozma yolu ile dosyayı Yüksek Yargıya sevk etmişti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi ise Goldaş tarafından 13.03.2009 tarihinde tebliğ alınan ve aynı gün kamuoyuna duyurulan 20.02.2009 tarihli kararında, kanun yararına bozma isteminin reddine karar vermişti. Böylece Societe Generale Bankası’nın Goldaş yöneticileri hakkındaki suçlamalarının gerçek dışılığı Türk yargısının tüm aşamaları tarafından ispatlanmıştı. Goldaş yöneticileri, Türk Ceza Kanunu’nun iftira suçunu düzenleyen ilgili maddesine istinaden, Societe Generale Bankası’nın eski ve yeni yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundular. TCK’nın 267. maddesi şöyle; “Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Goldaş vekilleri tarafından verilen dilekçelerde, iftira suçunu işleyen Societe Generale Yönetim Kurulu üyelerinin ve yöneticilerinin cezalandırılması amacıyla gerekli kovuşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesi talep edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)