E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGoldaş'ta sermaye artırım karmaşası---

Goldaş'ta sermaye artırım karmaşası

Goldaş'ta sermaye artırım karmaşası
07 Aralık 2010 - 12:46 borsagundem.com

Goldaş'ın küçük yatırımcıları tahsisli sermaye artırımıyla haklarını kısıtlanmasına tepki gösteriyor

Ekonmist dergisinde 'Yatırımcının Danışmanı' köşesinde okuyucalaradn gelen soruları yanıtlayan Mehmet Aslan, Goldaş'ın sermaye artırımın'da yatırımcıların haklarını arayabileceğini yazdı. Ankara'dan Cengiz Sönmez'in, "Goldaş'ın küçük yatırımcıların rüçhan hakkını kısıtlayarak sadece büyük ortağın sermaye artırımına katılmasını istemesi, haksızlık değil midir?" sorusuna Aslan şu yanıtı verdi:
Goldaş Kuyumculuk Yönetum Kurulu, 24 Kasım'da 80 milyon lira olan sermayesini yüzde 50 artırarak 120 milyon liraya çıkarma kararı aldı. Sermaye artırımı, nakit karşılığı olacak. Söz konusu karara göre hissedarlardan Goldart Holding dışındaki pay sahiplerinin yeni pay alma hakları kısıtlanacak. 
Mevzuatımız tahsisli sermaye artırımına izin veriyor. ancak tahsisli sermaye artırımında amaç diğer ortakları zarar uğratmak şeklinde olursa SPK, bunun önlenmesi için gerekli tedbirleri alır. Bun nedenle sermaye artırımına katılamayan yatırımcıların SPK'ya başvururak kendi haklarını koruyucu nitelikte karar alınmasını isteme hakları var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek13 Aralık 2010 07:33

    BILAL erdogan bunlara bir cevap yazsin.ALLAH ALLAH DEMEKLE OLMUYOR KOCUM

  • selim kılıç12 Aralık 2010 14:26

    birikmiş 40 milyon yedek karı bulunan bir şirket , nasıl oluyorda , 40 milyon tahsisli sermaye artışı yapabiliyor. Bedelsiz sermaye artışı yapmıyor ama, patron 10 sene önceki fiyatından şirketin çoğunluğuna ucuzdan ortak oluyor. Senelerdir şirkete ortak yatırımcı ise kandırılıyor. Senelerdir temettü vermezler , bedelsiz yok , anca şirket hisselerini satıyorlar. Amerikan merkez bankasından fazla para basar oldular. Resmen soygun. 20 milyon hisse satışına izin veren spk en büyük sorumludur. Malı pazarlayacak olsalar hisse tavan gider, ucuzdan almaya gelince , son bir yılda imkb yüzde 50 yükseldi, ama goldaşta yüzde 30 düştü.

  • memet alp09 Aralık 2010 01:37

    zaten hisse 1 liranın altında kim girer 1 lira bedelliye.e adamlarda 50 milyon lot u 1 liradan toplayamazlar.k y cının alcağı 20000 lot neye girsin bedelliye daha ucuza alabiliyor hisseyi her kese yarıyor yanlışmı düşünüyorum acaba.keşke 1 lira altı bütün hisselerde tahsisli artırım olsa patron tarafından.alın işte ceylan a tahsisli ne getirdi.transtürk makina takım tahsisli.

  • cumhur 08 Aralık 2010 16:04

    2 senedir bütün paramı size yatırdım 7000 tl 1.30 dan aldım 2 senedir hala 1.00 nasıl bir insansınız anlamadım gerci sizin sucunuz yok sizin gibi kagıtlara güvenip yatırım yapıyorum başkada bir şey demiyorum al o kayıtlı sermayeni de