E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman faizde indirim bekliyor---

Goldman faizde indirim bekliyor

Goldman faizde indirim bekliyor
23 Haziran 2014 - 10:41 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirmesini bekliyor

Goldman Sachs, yarın yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi konusundaki 1 hafta vadeli repo faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde, 9,0 seviyesine çekmesini beklediğini bildirdi. 
Goldman Sachs, TMCB'nin gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını ise değiştirmeyerek yüzde 8 ve yüzde 12'te tutacağını tahmin ediyor. 
Goldman Sachs yayınladığı raporda, Türkiye'nın dış dengesizliklerinin, oldukça zorlu enflasyon görünümünün anlamlı bir parasal gevşemeye izin vermeyeceğine inanmaya devam ettiklerini,ancak TCMB'nin 100 baz puanın altında bir indirim için hala alan görüyor olabileceğini belirtti. Goldman Sachs, bu çerçevede 50 baz puanlık bir indirimin mümkün göründüğünü vurguladı. Yaptığı tahmin için ana riskin gelişmekte olan piyasa risk 
algılamalarında daha fazla kötüleşme olduğunu ifade eden Goldman Sachs, Irak ile ilişkili risklerin TCMB için endiye oluşturabileceğini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartaly32323 Haziran 2014 11:09

    kredi kartı ve kredi kullanımları baz alındığında.tarım ve hayvancılık sektörüne verilen kredilerde indirime gidilecek ve taksitlendirme uzatılacak.1e2 oranda ,, .kredi, kredi kart kullanımı ve taksitlendirilmesi baz alınıp ,tarım ve hayvancılık sektörüne verilen kredilerde.......denetleme baz alınıp.......bu sayede tarım ve hayvancılık sektörü vatandaş .şirketler ve bankalar tarafından destekelenmiş ve denetim altına alınmış olacak.....aynı zamanda kredi ve kredi kartı kullanımı baz alındığında taksitlendirilme aşağı cekilmiş.vatandaşların.şirketlerinn tasarruf yapması ve nakit kullanımı teşviklenmiş olacak ve borç bataklığından az da olsa kurtulmuş.bataklığı üretime cevrilmiş olacak............aynı zamanda ihracat ve ithalat baz alındığında gümrük vergilerinde indirilime gidilecek..ancak ithalat ve ihracat baz alındığında ithalat ve ihracat gümrük vergisi arasında 1/2 oranda fark olacak indirim baz alındığında........faizlerde de aynı zamanda indirilime gidilecek...........dürüst olmak kaydıyla ve cıkarlar baz alınmadan.

  • dost23 Haziran 2014 11:00

    faizler sabit kalacak........hiçbir değişiklik yapılmayacak.yapılırsa hata olur zaten.......