E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGoldman krizde ne kadar zarar etti?---

Goldman krizde ne kadar zarar etti?

Goldman krizde ne kadar zarar etti?
16 Ocak 2011 - 15:17 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın finansal krizdeki yatırımlarından uğradığı zararı açıklaması üzerine finansal kurumlardaki şeffaflık tartışmaları yeniden başladı

FT
ABD'li Goldman Sachs bankasının başlattığı şeffaflık uygulamasıyla finansal krizdeki yatırımlarından 5 milyar dolar kaybettiğini açıklaması, finansal kurumların bilgilerini açıklaması konusundaki tartışmayı alevlendirdi.
Goldman'ın, kendisine yöneltilen eleştirileri hafifletmek için attığı bu adım, Banka'nın 2008 yılında kendi fonlarıyla yaptığı yatırım ve verdiği kredilerden toplam 13.5 millyar dolar zarar ettiğini gösterdi.
Ancak, Goldman'ın piyasaların çöktüğü o dönemde mevzuat gereği yaptığı girişimler ve yöneticilerin yatırımcılara yaptığı değerlendirmelere göre ise, tahvil ve hisse senetlerinden kaynaklanan zararın miktarı 8.5 milyar dolardı.
Rakamlar Goldman'ın 2008 sonuçlarını değiştirmiyor fakat rakamlardaki sapma bankanın kendi kaynaklarından ettiği kar ve zararları tam anlamıyla açıklamamasından kaynaklanıyor
2008'de yatırımlardan edilen zararın açıklanması Goldman'ın krizden kar etmediğine dair argümanını destekliyor.
* Bu yazı Financial Times'ta, "Goldman Sachs Reveals Fresh Crisis Losses" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)