E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: ABD borsalarında hedef 6.000 puan---

Goldman Sachs: ABD borsalarında hedef 6.000 puan

Goldman Sachs: ABD borsalarında hedef 6.000 puan
04 Ekim 2024 - 14:09 borsagundem.com

Wall Street’in en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs ABD borsalarının yıl sonuna kadar %5 daha yükseleceğini ve 6.000 puana kolayca ulaşabileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar ekim ayına art arda gelen kötü haberlerle başladı. Ancak Wall Street devi Goldman Sachs’e göre hisse senetleri 2024’ün son iki ayını oldukça güçlü geçirecek. Bankanın analistleri yatırımcıların fırtınalı geçecek bir ekim ayını atlatması gerektiğini söyledi.

Barron’s’un haberine göre, Goldman Sachs Teknik Stratejisti Scott Rubner çarşamba günü yayınlanan araştırma notunda, “28 Ekim’de başlayacak bir yıl sonu rallisiyle ABD hisse senetlerinde yükseliş beliyoruz” açıklamasında bulundu. Rubner S&P 500 Endeksi’nin 2024 sonu için 6.000 puan tahmininin şu anda ‘çok düşük’ göründüğünü de belirtiyor. Amerikan borsalarının gösterge endeksinin bu seviyeye ulaşabilmesi için %5,1 daha yükselmesi gerekiyor.

Ancak Goldman Sachs stratejisti borsaların bu ay türbülansa girebileceğine de işaret etti. Büyük yatırımcıların hisse senetlerine yüksek oranda yatırım yaptığına dikkat çeken Rubner şu anda ‘herkesin havuzda’ oluğunu belirtiyor. Stratejiste göre hedge fonları 5 Kasım’daki ABD başkanlık seçimleri öncesinde pozisyonlarını azaltmak isteyecekler. Yatırım fonlarının mali yıl sonunun 31 Ekim olduğuna işaret eden Rubner hedge fonlarında yeniden dengelenme gerekebileceğini sözlerine ekledi.

Stratejist, Wall Street'in korku göstergesi olarak da bilinen Cboe Volatilite Endeksi'nin (VIX) son beş işlem seansında %30 arttığına dikkat çekti. Rubner volatilitenin artık kenardaki bir teknik direktör değil, sahadaki oyuncu haline geldiğini belirtiyor.

Ekim ayı tarih boyunca yüksek volatilitesiyle bilinmesine karşın hisse senetlerinin kazandırdığı güçlü bir ay izlenimi de veriyor. Mevcut tabloda ise yatırımcıların belirsizlik hissetmesine sebep olabilecek çok fazla unsur var. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarının hangi yöne gitti ve Orta Doğu’daki kargaşanın piyasaları nasıl etkileyeceği henüz tam olarak anlaşılabilmiş görünmüyor.

Rubner yine de S&P 500 için bankanın 6.000 puan hedefini koruduğunu belirtiyor. Bu aynı zamanda endeksin son dokuz aydır ne kadar başarılı bir performans gösterdiğini hatırlatır nitelikte. Endeks 2024’ün başından itibaren %20 yükseldi ve pazartesi günü yılın 42. rekor kapanışına ulaştı.

2023’ün sonu itibariyle Wall Street’teki çok az kişi endeksin yılı 5.000 puanın biraz üzerinde işlem görebileceğini tahmin edebiliyordu. Ancak ABD ekonomisinin gücü, FED’in faiz indirimleri ve yapay zeka teknolojilerindeki patlama hisse senetlerinin bu hedefi aşabilmesine ortam sağladı.

Boğa piyasaları yaşlılıktan ölmezBoğa piyasaları yaşlılıktan ölmez

 

Wall Street boğaları için kritik günWall Street boğaları için kritik gün

 

Borsada dördüncü çeyrekte yön yukarıBorsada dördüncü çeyrekte yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)