E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs, bakırın yükselme sebebini açıkladı---

Goldman Sachs, bakırın yükselme sebebini açıkladı

Goldman Sachs, bakırın yükselme sebebini açıkladı
07 Temmuz 2023 - 08:50 borsagundem.com

Goldman Sachs, artan elektrikli araç (EV) kullanımının daha yüksek bakır talebini destekleyeceğini düşünürken, bakır fiyatlarındaki artışın temelinde EV'lerin olduğunu belirtiyor.

Goldman Sachs, elektrikli araç (EV) kullanımının artmasının "bakırın yükseliş hikayesinin temel direği" olduğunu belirterek, sektörden gelen bakır talebinin bu yıl 1 milyon tona ulaşacağını ve 2025'te 1.5 milyon tona yükseleceğini tahmin ediyor.

Banka çarşamba günü yayınladığı bir notta, "Bakırın oldukça iletken ve biçimlenebilir yapısı nedeniyle, elektrikli araçlarda elektrik enerjisinin dönüştürülmesi ve iletilmesi için ideal bir adaydır" dedi.

Banka, geçen yıl, EV üretiminin küresel bakır talebindeki artışın yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu ve EV'lerin önümüzdeki on yılda ek bakır tüketiminin yaklaşık %27'sini oluşturmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

Goldman analistleri elektrikli araçlar konusunda iyimser ve "düşük fiyatlar ve 2023'ün geri kalanında elektrikli araçlara yönelik yüksek talebin etkisiyle Çin'de güçlü satışlar" öngörüyor.

Bu arada banka, EV'lerde bakır kullanımının uzun vadede düşebileceğini ve EV başına kullanılan 2022'de araç başına 73 kg olan bakır miktarının 2030'a kadar muhtemelen 65 kg'a düşebileceğini belirtti.

Bakır fiyatlarında 'güçlü dolar' baskısı

 

Bakır fiyatlarına 'Çin ekonomisi' darbesi

 

Bakır fiyatlarını 'güçlü dolar' baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)