E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs, Çin için büyüme tahminini yükseltti---

Goldman Sachs, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Goldman Sachs, Çin için büyüme tahminini yükseltti
14 Ekim 2024 - 06:16 borsagundem.com

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ekonomistleri, Çin'in 2024 büyüme tahminlerini %4,7'den %4,9'a yükselttiler

Ekonomistler, Çin'in son teşvik turunun konjonktürel politika yönetimine geçildiğini ve ekonomiye odaklanmanın keskinleştiğini gösterdiğini savundular.

Çin Maliye Bakanlığı'nın 4. çeyrekte 2,3 trilyon yuanı bulan yerel yönetim özel tahvil fonlarının kullanılacağına işaret eden Goldman Sachs, bunun daha önce beklediğinden daha fazla geri yüklemeli bir mali dürtü ve büyümede 3. çeyrekten 4. çeyreğe daha büyük bir toparlanma sinyali olduğunu belirtti.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun, Ekim ayı sonuna kadar gelecek yılın projelerinden 200 milyar yuanı önceden onaylayacağını açıkladığına da dikkat çeken Goldman Sachs, atılan bu adımı büyümeyi bu yılki “yaklaşık %5” hedefine yaklaştırma çabası olarak değerlendirdi.

2025 yılı için GSYH'da reel büyüme tahminini %4,3'ten %4,7'ye yükselten Goldman Sachs, veri ve politika gelişmelerinin yanı sıra ABD seçimleri de önümüzdeki haftalarda tahminlerde değişiklik yapılmasını gerektirebileceğini de vurguladı.

Goldman Sachs: Hedge fonlar Çin hisselerinde rekor satış yaptıGoldman Sachs: Hedge fonlar Çin hisselerinde rekor satış yaptı

 

Goldman Sachs S&P 500 hedefini yükselttiGoldman Sachs S&P 500 hedefini yükseltti

 

Goldman Sachs, Çin hisse senetleri için tavsiyesini yükselttiGoldman Sachs, Çin hisse senetleri için tavsiyesini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)