E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs, enflasyon tahminini yükseltti---

Goldman Sachs, enflasyon tahminini yükseltti

Goldman Sachs, enflasyon tahminini yükseltti
04 Ağustos 2014 - 13:02 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türkiye için 2014 sonu enflasyon tahminini yüzde 8,9'dan 9,2'ye çıkardı

TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarının, enflasyonun yıl sonunda TCMB'nin hedefini büyük oranda aşacağı tahminlerini yükselttiğini belirten Goldman Sachs, bugünkü rakamlar sonrasında 2014 yıl sonu enflasyon tahminini mekanik olarak yüzde 8,9'dan 9,2'ye yükselttiklerini vurguladı. Goldman Sachs, 2015 sonu için enflasyon tahminini ise yüzde 8,2 olarak devam ettirdi. 
     
Goldman Sachs, TCMB'nin gösterge konumdaki haftalık repo faizini ve gecelik borç verme faizini Ağustos ayı toplantısında nihai olarak 50 baz puan indireceği beklentisini sürdürdüklerini belirtirken, TCMB'nin Ağustos toplantısında faizi değiştirmeme veya 25 baz puan gibi ılımlı bir indirim yapması risk gördüklerini de vurguladı. 
     
Goldman Sachs, yapılacak faiz indirimi ne olursa olsun, bunun sürdürülebilir olmadığına inanmaya devam edeceklerini ve orta vadeli politika faizini tahminin yüzde 12'de tutmayı 
sürdüreceklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)