E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılı---

Goldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılı

Goldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılı
10 Eylül 2024 - 16:25 borsagundem.com

Goldman Sachs, Nvidia hisselerinde yaşanan son satış dalgasından korkmadığını söylüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs'ın baş analisti Toshiya Hari, “Nvidia hisse senedi satışları abartılı” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs, Nvidia hisselerinde yaşanan son satışlarda endişelencek bir durum olmadığını öne sürüyor.

Hala alım bölgesinde

Yahoofinance’ten Madison Mills’in haberine göre, Nvidia hisse senetleri yaklaşık yüzde 10 oranında düşerek geçen hafta piyasa değerinde yaklaşık 400 milyar dolar kaybetti. Bespoke Investment Group'a göre dev teknoloji hissesi, S&P 500’ün 1953 yılından bu yana Eylül ayına en kötü başlangıcı yapmasının en büyük itici güçlerinden biri oldu ancak hisse, Pazartesi günü kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Satışlara rağmen, Goldman Sachs'ın baş analisti Toshiya Hari, çip devi için ‘al’ notunu korudu. Nvidia hisse senedindeki satışların abartılı olup olmadığı sorulduğunda ise Hari, “Evet, bu aşırı” dedi ve “Son performans harika olmasa da hisse senedi konusunda pozitif kalmaya devam ediyoruz” diye ekledi.

Hari, “Her şeyden önce, hızlandırılmış bilgi işlem talebi gerçekten güçlü olmaya devam ediyor. Amazon, Google ve Microsoft gibi hiper ölçekleyicilere oldukça fazla zaman harcama eğilimindeyiz, ancak egemen devletlerde bile kurumsal alanda talep profilinde bir genişleme görüyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kazanç ivmesi sürdürülebilir mi?

Nvidia'nın satışı, şirketin 28 Ağustos'ta beklenenden iyi olan kazanç baskısının Wall Street için yeterince iyi olmamasıyla başladı. Nvidia'nın geliri Wall Street beklentilerini yüzde 4,1 oranında aşarken bu, şirketin 2023'ün dördüncü mali çeyreğinden bu yana en düşük kar marjı oldu.

Nvidia etrafındaki büyük tartışma ise, kazanç ivmesinin sürdürülebilir olup olmadığı. Hari, yatırımcıların bunun sadece 2025 için değil, 2026 için de geçerli olup olmayacağını sorguladığını belirtiyor.

Yatırımcıların hissiyatı 180 derece değişti

Yatırımcıların yapay zekaya ilişkin hissiyatı, Goldman'ın hisse senedi araştırma ekibinin yakın zamanda yayınladığı bir notta paylaştığına göre, 2023'ün başından bu yana ‘neredeyse 180 derece değişti’. Yatırımcıların sabrı tükeniyor ve yapay zeka destekli gelir akışları ve kar marjı iyileştirmelerinin kendilerine gösterilmesini istiyorlar, bunlar hakkında sadece bilgi verilmesini değil.

Yine de Goldman ekibi, yapay zeka gibi derin bir nesilsel teknoloji değişiminde ‘yakın vadeli maliyet ve getiri ekonomisine dayalı bir yargıda bulunmanın boşuna olacağını’ yazıyor.

Odak noktası uzun vadeli oyun

Ekip, “Odak noktası uzun vadeli oyun” diyor ve üretken yapay zekanın 2025'in ikinci yarısında sektör büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunmaya başlayacağını tahmin ediyor. Hari, Nvidia için “Rekabetçi konumlarının gerçekten güçlü olmaya devam ettiğini düşünüyorum” diye yazıyor.

Nvidia CEO'su Jensen Huang’ın Çarşamba sabahı ‘Goldman Sachs 2024 Communacopia and Technology Konferansı’nda bir konuşma yapması bekleniyor.

Nvidia’da alım için doğru zaman mı?Nvidia’da alım için doğru zaman mı?

 

Nvidia yükseliş ivmesini yeniden nasıl yakalayabilir?Nvidia yükseliş ivmesini yeniden nasıl yakalayabilir?

 

Nvidia soruşturması Wall Street’i yaktıNvidia soruşturması Wall Street’i yaktı

 

Nvidia hisseleri çakıldı: Piyasa değeri 279 milyar dolar eridiNvidia hisseleri çakıldı: Piyasa değeri 279 milyar dolar eridi

 

Analistler Nvidia hisselerinde ne görüyor?Analistler Nvidia hisselerinde ne görüyor?

 

Nvidia’nın LeBron James’le ne alakası var?Nvidia’nın LeBron James’le ne alakası var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL10 Eylül 2024 17:47

    Ne abarlıtılı lan.............. Bir günde 1 trilyon 250 milyon dolar buhar olup uçtu bu hisse senedinde.