E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman Sachs: Nvidia yapay zeka eleştirilerini susturacak---

Goldman Sachs: Nvidia yapay zeka eleştirilerini susturacak

Goldman Sachs: Nvidia yapay zeka eleştirilerini susturacak
19 Temmuz 2024 - 17:40 borsagundem.com

Goldman Sachs’ın Nvidia’nın kazanç raporundan beklentisi yüksek.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, yatırımcıların Nvidia'nın yaklaşan kazanç açıklamasında yapay zeka eleştirmenlerini susturabilecek büyük bir açıklama yapmasını bekliyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Nvidia, Ağustos ayının sonlarında ikinci çeyrek kazanç sonuçlarını açıkladığında yapay zeka eleştirmenlerini susturmaya hazırlanıyor.

Yakın vadeye dair şüpheler giderilecek

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, bu iddia, Goldman Sachs'ın Pazartesi günü Nvidia'nın finans müdürü Colette Kress ile yaptığı son toplantıdan elde edilen sonuçların ayrıntılarını içeren bir notta yer alıyor.

Yine de, Nvidia’nın yapay zeka çiplerine harcanan yüz milyarlarca doların, Nvidia'nın müşterileri için kâr ve gelir olarak gösterebileceği çok az şey olduğuna dair endişeler yükseliyor. Bank of America bu endişeleri paylaşanlar arasında yer alıyor. Banka paylaştığı notta, “Son kullanıcı şirketleri ve yatırımcıları yakında zaten harcanmış olan 500 milyar doları haklı çıkarmak için gelir arayacaklar. Kimse bilgi işlem gücünü inkar etmiyor ancak en son çipler etrafındaki son çılgın yükselişin ardından yatırımcılar yakın vadeli ekonomiden şüphe etmeye başlayabilir” diyor.

Ancak Goldman Sachs'a göre Kress, Nvidia'nın son kullanıcılarının yapay zeka destekli GPU çiplerinin artan kullanımından elde ettiği karı vurgulamayı planladığını söylüyor. Kress, “Yatırımcıların müşterilerin yatırım getirisi profillerini kavramalarına yardımcı olmak amacıyla en son kazanç görüşmelerinde Meta'dan veri paylaşmalarına benzer şekilde, bir sonraki kazanç görüşmesinde de yatırımcılara güven aşılamak amacıyla müşterilerden yatırım getirisi ölçümlerini, hedefledikleri gibi sağlamayı planlıyoruz” diyor.

Nvidia, son kazanç açıklamasında, HGX H200 sunucularına harcanan her 1 ABD Doları karşılığında, Meta'nın Llama 3 tokenlerine hizmet veren bir API sağlayıcısının dört yıl içinde 7 ABD Doları gelir elde edebileceği bilgisini paylaşmıştı.

Yeni nesil çiplerin beklenen gelir artışı

Goldman'ın Kress ile yaptığı görüşmeden çıkan diğer çıkarımlar arasında ise Nvidia'nın yeni nesil Blackwell GPU çiplerinin beklenen gelir artışı yer alıyor.

Goldman Sachs, Blackwell çipinden elde edilen gelirin bu kazanç raporunda Nvidia'nın üçüncü çeyreğiyle sınırlı olmasını, ancak gelecek yılın Ocak ayındaki 4. çeyrek (Ocak) ve gelecek yılın Nisan ayındaki 1. çeyrek döneminde daha belirgin bir artış yaşanmasını bekliyor.

Goldman Sachs’ten yapılan açıklamada, “Bayan Kress ayrıca veri merkezi tesis alanı, güç ve soğutma gibi girdilerin, yani müşterilerin büyük ölçekli veri merkezleri oluşturma becerisiyle ilgili olduğu için yatırımcılar tarafından sıklıkla dile getirilen endişelerin, büyüme gidişatını raydan çıkarma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Şirket öngörülebilir bir geleceğe sahip” diyor.

Sonuçlar olumlu sürprizler sunacak

Genel olarak Goldman Sachs, Nvidia'nın gelecek ay sonuçları açıkladığında hisse başı revizyonlara yol açacak olumlu bir kazanç sürprizi sunacağından emin olduğunu ifade ediyor.

Goldman Sachs, “Toplantının devam eden ‘yapay zeka harcama döngüsünün sürdürülebilirliği’ne ve Nvidia'nın Bilgi İşlem, Ağ İletişimi ve Yazılım genelinde tutarlı ve hızlı inovasyon yoluyla liderlik konumunu koruma becerisine olan inancımızı güçlendirmesi nedeniyle Nvidia’ya yönelik alım notumuzu yineliyoruz” diye yazıyor.

Banka, Nvidia için 135 dolarlık fiyat hedefini yineliyor ve bu, mevcut seviyelere göre yüzde 14'lük potansiyel bir yükseliş anlamına geliyor.

Nvidia hisseleri neden düşüyor?Nvidia hisseleri neden düşüyor?

 

Nakit canavarı Nvidia geri alım yapacak mı?Nakit canavarı Nvidia geri alım yapacak mı?

 

Tarihsel veriler Nvidia’nın ilk yarı performansını tekrarlayacağını gösteriyorTarihsel veriler Nvidia’nın ilk yarı performansını tekrarlayacağını gösteriyor

 

Nvidia’da rekor değerleme beklentisiNvidia’da rekor değerleme beklentisi

 

Nvidia: Oyun odaklı bir şirketten veri merkezli bir şirkete dönüştükNvidia: Oyun odaklı bir şirketten veri merkezli bir şirkete dönüştük

 

Nvidia hisseleri 'ralliye devam' dediNvidia hisseleri 'ralliye devam' dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)