E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs petrol fiyat tahminlerini düşürdü---

Goldman Sachs petrol fiyat tahminlerini düşürdü

Goldman Sachs petrol fiyat tahminlerini düşürdü
11 Eylül 2015 - 21:11 borsagundem.com

Yatırım bankası Goldman Sachs, ham petrol fiyat tahminlerini düşürdü

Merkezi ABD'de bulunan uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, bugün yayınladığı petrol raporunda, 2015 ve 2016 için ham petrol fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti.  

Goldman Sachs, hazırladığı "Yeni Petrol Düzeni" adlı raporda, küresel olarak en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil başına fiyatını bu yıl için 53,70 dolar olarak revize ederken, gelecek yıl tahminini ise varil başına 49.50 dolara düşürdü.

Yatırım bankası, mayıs ayında yaptığı tahminlerde Brent türü ham petrolün varil başına fiyatını 2015 için 58.20 dolar, 2016 için ise varil başına 62 dolar olarak öngörmüştü. 

ABD'nin Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatını da revize eden Goldman Sachs, WTI'ın bu yıl için varil başına 48,10 dolar, gelecek yıl için ise varil başına 45 dolar olmasını bekliyor. 

Mayıs ayında yapılan tahminde, WTI'ın varil başına fiyatları 2015 için 52 dolar, 2016 için ise 57 dolar olarak öngörülmüştü. 

Goldman Sachs, yaptığı fiyat revizyonlarının en büyük nedeni olarak Çin ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki durağanlığa işaret ederek, bunun küresel petrol talebi üzerindeki olumsuz etkisine dikkati çekti. 

Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) bu yıl ham petrol üretimini önemli ölçüde artırdığını anımsatan Goldman Sachs, örgüt üyelerinden Suudi Arabistan ve Irak'ın üretimlerinde de artış beklendiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)