E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs ve Rabobank'tan Fed tahmini---

Goldman Sachs ve Rabobank'tan Fed tahmini

Goldman Sachs ve Rabobank'tan Fed tahmini
16 Eylül 2024 - 14:18 borsagundem.com

Goldman Sachs bu yıl üç Fed faiz indirimi beklemeye devam ettiklerini Rabobank ise önümüzdeki dört FOMC toplantısında, 25 baz puanlık dört faiz indirimine gitmesini beklediklerini bildirdi

Goldman Sachs ve Rabobank Fed'den her toplantıda 25 baz puan faiz indirimi bekliyor

16/09/2024 14:09:17

Goldman Sachs Research, bu yılın kalan FOMC toplantılarında her biri 25 baz puanlık üç Fed faiz indirimi beklemeye devam ettiklerini bildirdi.

Goldman Sachs, "18 Eylül'de yapılacak faiz indiriminin mütevazı boyutta olacağına dair güvenimiz son verilerin ardından arttı" dedi.

Rabobank işgücü piyasasının yılın geri kalanında daha da kötüleşmesini beklediklerini belirterek Fed'in bu da önümüzdeki dört FOMC toplantısında, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık, her biri 25 baz puanlık dört faiz indirimine gitmesini beklediklerini bildirdi.

Ocak ayından sonra ne olacağı büyük ölçüde bir sonraki yönetimin ekonomi politikalarına bağlı olacağını belirten Rabobank, "Trump'ın zaferi muhtemelen evrensel bir gümrük vergisine ve Fed'in faiz indirim döngüsünü durdurması gereken enflasyonda bir toparlanmaya yol açacaktır. Harris'in zaferi ise muhtemelen daha az enflasyonist olacak ve 2025'te ek faiz indirimleri için alan sağlayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

UBS de yaptığı değerlendirmede, "Fed'ne 25 baz puandan fazla bir faiz indirim olası görünmüyor. Fed'in büyük bir adım atması panik işareti olarak algılanabilir. Daha büyük indirimlerden ziyade daha yüksek frekanslı indirimler daha olası görünüyor" dedi.

FED’in zayıf iletişimi piyasaları sarsıyorFED’in zayıf iletişimi piyasaları sarsıyor

 

Fed 25 mi, 50 mi der?Fed 25 mi, 50 mi der?

 

Pimco: Fed'in faiz indirimleri dolar için daha fazla zayıflık anlamına gelebilirPimco: Fed'in faiz indirimleri dolar için daha fazla zayıflık anlamına gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)