E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'ın TCMB yorumu---

Goldman Sachs'ın TCMB yorumu

Goldman Sachs'ın TCMB yorumu
15 Temmuz 2013 - 16:03 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın bu sabah yaptığı yazılı açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Goldman Sachs, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın bu sabah yaptığı yazılı açıklamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin stratejisinde beklentiler doğrultusunda net bir kayma olduğunu belirtti. Goldman Sachs, bugünkü açıklamanın TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında (borç verme faizi) resmi bir artırımın kapılarını açtığını ve TCMB'nin defansif bir stratejiye geçmeye doğru adım attığını savundu.
TCMB'nin önümüzdeki birkaç ayda faizleri 250 baz puan artıracağı beklentisini koruduklarını belirten Goldman Sachs, bununla birlikte 23 Temmuz toplantısında TCMB'nin atacağı faiz adımının büyüklüğünü net şekilde belirlemenin zor olduğunu vurguladı. Geçmişte TCMB'nin 'ölçülü' ifadesi ile 50-100 baz puanlık faiz değişikliklerine riyaet ettiğini hatırlatan Goldman Sachs, ancak dövizde fiyatlamanın 3 ayda kümülatif olanak 185 baz puan artışa işaret ettiğini belirtti.
TCMB'nin 23 Temmuz'da daha belirleyici, kararlı bir faiz artırımı yapmasını beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, önümüzdeki günlerde tahmin aralığını döviz forwardlarındaki gelişmelere bağlı olarak daraltabileceklerini, ancak şu anda cari fiyatlamaaların 200-250 baz puan faiz artırımına işaret ettiğini düşündüklerini vurguladı.
Goldman Sachs ayrıca, TCMB'nin bu yılın başında Eximbank kredilerinin bu yıl net döviz pozisyonuna 12 milyar dolar katkı yapacağını öngördüğünü hatırlatarak, Eximbank kredilerinin ikiye katlanmasıyla net döviz pozisyonuna katkının 24 milyar dolara yükselmesinin beklendiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)