E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan hedge fonları açıklaması: Yatırımcılar nereye yöneldi?---

Goldman Sachs'tan hedge fonları açıklaması: Yatırımcılar nereye yöneldi?

Goldman Sachs'tan hedge fonları açıklaması: Yatırımcılar nereye yöneldi?
16 Eylül 2024 - 10:28 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre hedge fonlar banka, sigorta ve ticaret şirketlerinin hisselerini satın almaya yöneldiler

ABD’li bankacılık grubu Goldman Sachs, geçen hafta bankalar, sigorta ve ticaret firmalarının yeniden hedge fonların gözdeleri olduklarını bildirdi.

Son sekiz haftanın yedisinde net satış pozisyonuna sahip olduktan sonra, finans sektörü hisseleri, hedge fonlar tarafından en çok arananlar oldu.

Hedge fon alımlarının Kuzey Amerika ve Avrupa'da yoğunlaştığı belirtildi. Hedge fonlar bankalar, sigorta ve ticareti kolaylaştıran sermaye piyasası şirketlerinde uzun pozisyon aldıklarını belirten Goldman, diğer taraftan, tüketici finansmanı şirketleri ve ipotek tröstü şirketlerini ılımlı bir şekilde sattıklarını söyledi. Genel olarak, hedge fonların haftayı hisse senedi piyasalarında daha fazla satış pozisyonuyla tamamladıklarını da belirtti.

Goldman Sachsz, hisse senedi toplayan hedge fonların, kısmen hisse senedi piyasalarındaki genel yükselişin etkisiyle haftalık %0,42'lik bir performans artışı kaydettiğini de söyledi.

Borsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyorBorsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)