E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGoldman Sachs'tan iyimser tahmin---

Goldman Sachs'tan iyimser tahmin

Goldman Sachs'tan iyimser tahmin
08 Aralık 2010 - 01:05 borsagundem.com

2011'de ABD ekonomisi için iyimser olan Goldman Sachs, hisse senetleri, petrol ve altın için yukarı yönlü tahminlerde bulundu.

CNBC
ABD hisse piyasasının 2011 beklentilerinin analiz edildiği "Kolay Para, Zor Piyasa" başlıklı Goldman yatırım stratejisi ekibinin hazırladığı raporda, hisse senetleri piyasalarının bu dönemde üst üste üçüncü yılında da yükselişini kaydedeceğini öngördü.
Goldman, ABD'nin gösterge endekslerinden Standard & Poors's 500'ün, gelecek 12 aylık süreçte yaklaşık yüzde 25 oranından artış kaydederek, 1,450 puana çıkacağını tahmin etti. Banka, yüksek gelen şirket kârlarının, gevşek para politikasının ve gelişen ABD ekonomisinin bu yükselişte etkili olacağını söyledi.
2012 İÇİN YÜZDE 4 TAHMİNİ
Goldman, Hisse senetleri piyasasındaki yükselişin, ABD ekonomisinin mevcut yüzde 2.5'lik büyüme performansının 2012 sonunda yüzde 4'e çıkmasıyla devam edeceğini ancak buna rağmen yatırımcıların bazı şüphelerini korumaya devam edeceğini de yazdı.
"Elde olan birçok olumlu veriye karşın, hisse yatırım ortamını çözmek güç," ifadelerine yer verilen raporda, yatırımcıların olumlu beklentilere karşın hala hisselere soru işaretleriyle yaklaşmalarının, ekonomik iyileşmenin oldukça yavaş bir şekilde başlamasından kaynaklandığı belirtildi. Ancak raporda, güçlü şirket bilançoları, düşük enflasyon ve faiz oranları sayesinde "kar artışlarının önündeki yol hiçbir zaman bu kadar düz olmamıştı" denildi.
ALTIN 1,690 DOLARI GÖRECEK
Altın başta olmak üzere emtia fiyatlarının düşük dolar faizlerine bağlı olarak yükselmeye devam edeceği öne sürülen Goldman raporunda, altın fiyatlarının 2011 sonunda ons başına 1,690 dolar düzeyine çıktıktan sonra, 2012 de ABD'de büyümeye bağlı olarak faizlerin yükselmeye başlamasıyla birlikte 1,750 dolarda zirve yapacağı öne sürüldü.
Goldman raporunda 2011'deki risklerin başında, Çin'in enflasyonu kontrol altına almak için çalışırken, bu ülkedeki büyümenin azalması gösterildi. 2010'da ABD'deki büyümenin gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kalmasına karşın, Goldman stratejistleri son altı ayda ABD'de artan iç büyümeye karşın, Çin'de önümüzdeki üç ile altı ayda sıkı para politikaları, artan faiz oranları ve yükselen banka karşılık zorunlu oranları nedeniyle bu trendin tersine döndüğünü savundu.
Goldman, ABD Doları'nın düşük faiz oranları nedeniyle yükselmeyeceği, ancak Çin para birimi yuanın büyümeyi kontrol altında tutma politikaları nedeniyle artacağı beklentileriyle dolar/yuan ticaretinde ise açığa satış önerdi.
Banka, petrol fiyatları için de ABD'de artan taleple 105 Dolar tahmininde bulundu.
* Bu yazı CNBC.com'da, "Goldman Sachs 2011 Forecast: Stocks, Gold, Oil Higher" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hürriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)