E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan S&P 500 tahmini---

Goldman Sachs'tan S&P 500 tahmini

Goldman Sachs'tan S&P 500 tahmini
25 Eylül 2024 - 07:53 borsagundem.com

Goldman Sachs'tan Kostin, S&P 500 endeksinin gelecek yıl 6.000 seviyesine ulaşabileceğini belirtti

Goldman Sachs Group Inc'den David Kostin, ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlanmasının ardından borsanın yükselişini sürdürmesi için yolun açık olduğunu söylüyor.

Firmanın baş ABD hisse senedi stratejisti; S&P 500 Endeksi'nin bundan bir yıl sonra 6.000 seviyesi civarında işlem görmesini beklediğini söyledi. Bu tahmin, bu yıl yaklaşık %20 artış gösteren endeks için Pazartesi günkü rekor kapanış olan 5.719'a göre yaklaşık %5'lik bir kazanç anlamına geliyor.

Ancak Kostin; ilk olarak, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile eski Başkan Donald Trump arasındaki seçimin başa baş geçecek gibi görünmesi nedeniyle yatırımcıların önümüzdeki haftalarda muhtemelen bazı piyasa türbülanslarını yönetmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Tarihsel olarak bakıldığında, bu dönemin volatilitenin yükselme eğiliminde olduğu ve hisse senedi fiyatlarının düştüğü bir dönem oldugğunu hatırlattı.

Kostin, "Tanım gereği, seçim nedeniyle bir belirsizlik var, bu nedenle kısa vadeli bir perspektiften bakıldığında bu bir miktar endişe yaratacaktır. Bu genellikle seçimle birlikte çözülür. Sonuç olarak, hisse senetleri zaman içinde seçimlerden sonra yükselme eğiliminde olmuştur" dedi.

Geçen yılın sonlarında 2024 için ilk tahminini yayınlamasından bu yana S&P 500 tahminini üç kez yükselten stratejist, Beyaz Saray yarışından beklediği kısa vadeli dalgalanmaları gerekçe göstererek en son yıl sonu hedefi olan 5.600'ü yineledi.

Vistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi olduVistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi oldu

 

S&P 500’de keskin düzeltme tahminiS&P 500’de keskin düzeltme tahmini

 

BMO, S&P 500 hedefini yükselttiBMO, S&P 500 hedefini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)