E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman: TCMB faiz değiştirmeyecek ---

Goldman: TCMB faiz değiştirmeyecek

Goldman: TCMB faiz değiştirmeyecek
23 Ekim 2017 - 10:16 borsagundem.com

Goldman Sachs tarafından bugün yayınlanan raporda TCMB'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmemesinin beklendiği ifade edildi.

Goldman Sachs tarafından yayınlanan raporda şöyle denildi:
"Piyasadaki genel beklentiye paralel olarak biz de TCMB'nin Perrşmebe günü gerçekleşecek olan Ekim ayı toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek geç likidite kredi faizini yüzde 12.25 gecelik faizi yüzde 9.25 ve bir haftalık repo faizini (halen cari olarak kullanılmıyor) yüzde 8 seviyesinde tutmasını bekliyoruz.

TCMB'nin ortalama fonlama maliyeti Nisan ayındaki PPK toplantısından bu yana yüzde 12 civarında seyrediyor. Bununla birlikte hem enflasyon gem de enflasyon beklentileri o zamandan bu yana artış göstermeye devam ediyor. Ancak hem TCMB hem de bizler enflasyonun gıda fiyatlarından kaynaklanan baz etkisi nedeniyle Ekim ayında görebileceği en yüksek zirveye ulaşacağını düşünüyoruz. Çekirdek enflasyon ise arka arkaya üç ay beklentilerin üzerinde bir yükseliş yaşayarak enflasyonun görünümünde daha fazla bozulmaya neden olmuş durumda.

Buna rağmen biz, TL üzerindeki baskının azalmış olması nedeniyle TCMB'nin faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyoruz. TL, dolar karşısında 3.66 civarında istikrarlı bir seyre girmiş durumda. Ancak, TL halen zayıf olsa da biz değer kaybının ek sıkılştırma gerektirecek düzeyde olduğunu düşünmüyoruz. Ayrıca, Kredi Garanti Fonu'nun genişlemesiyle hızlanan kredi büyümesi yavaşladığı için finansal koşullarda doğal olarak bir miktar sıkılaşma ortaya çıkabilir.

Bizim beklentimiz enflasyonun Ekim ayında yüzde 11.5 ile zirve seviyesini göreceği yönünde. Ancak TL'de yaşanan değer kaybı Kasım ayında bunu bir parça daha yukarıya taşıyabilir. Biz ayrıca yılın geri kalan bölümünde ve 2018'de de TCMB'nin faiz oranlarını değiştirmeyeceğini düşşünüyoruz. 2018'in ilerleyen dönemlerinde enflasyonun aşağı gelmeye başlaması halinde faizlerde indirimi gelebileceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)