E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGOLDMAN WALL STREET'İ VURDU---

GOLDMAN WALL STREET'İ VURDU

GOLDMAN WALL STREET'İ VURDU
19 Nisan 2010 - 07:39 borsagundem.com

Goldman Sachs Group'a yönelik yolsuzluk suçlaması cuma günü finans piyasalarını sarstı, hisse senedi ve emtia piyasalarında satış yapan yatırımcılar ABD Hazine tahvillerine yöneldi.

ABD'nin SPK'sı konumundaki "Securities and Exchange Commission" (SEC) Goldman'ı yatırımcıları bilerek yanlış yönlendirmekle suçladı ve hisse senedinde sert bir düşüşe neden oldu. Bu gelişmenin ardından Dow Jones sanayi endeksi son iki ayın en keskin düşüşünü yaşadı ve günü 125.91 puan ve yüzde 1.1 oranında kayıpla tamamladı. Cuma günü Nasdaq endeksi bir önceki güne göre 34.43 puan ve yüzde 1.37 oranında düşüşle 34.43 puandan ve S&P endeksi 19.54 puan ve yüzde 1.61 oranında düşüşle 1192.13 puandan kapandılar. Cuma günü New York Borsası'nda 8.29 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve bu rakam 2009 7 MaYıs tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti. Goldman hisselerinde yaşanan yüzde 13 oranındaki düşüş finans sektörü hisselerinde yaşanan düşüşe öncülük etti. Yatırımcıların riskli yatırım araçlarından kaçınma eğilimindeki artış emtialardan da kaçış getirdi. Goldman emtia piyasalarında büyük bir oyuncu ve hakkındaki suçlamaların ardından Goldman'ın bu piyasalardaki pozisyonlarını boşaltabileceği korkusu gündeme geldi. Bu gelişme ile birlikte altın fiyatları yüzde 2, petrol yüzde 3 ve şeker yüzde 5.3 oranında değer kaybı yaşadı. Endekslerin cuma günkü kapanışları ile bir önceki hafta gerçekleşen kapanışları dikkate alındığında ise S&P 500 endeksi yüzde 0.2 oranında düşüşle 1,192.13 puandan kapandı. Endeks cuma günün kayıpla tamamlamış olasaydı haftalık bazdaki yükselişi yedinci haftasında da sürmüş olacaktı. Dow Jones sanayi endeksi bir önceki haftaya göre 21.31 puan ve yüzde 0.2 oranında artarken daha küçük şiketlerin dahil olduğu Russell 2000 endeksi yüzde 1.7 oranında arttı. Bilanço sezonu Bu hafta S&P 500 endeksi kapsamındaki 129 şirket, ki bunların arasında Microsoft Corp., Apple Inc., Johnson & Johnson ve Coca- Cola Co. gibi şirketler de yer alıyor. bilançolarını açıklayacak. Analistlerin taminleri yılın ilk çeyreğinde s&p kapsamındaki şirketlerin karlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında arttığı yönünde oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)