E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman'dan ''emtia alın'' tavsiyesi---

Goldman'dan ''emtia alın'' tavsiyesi

Goldman'dan ''emtia alın'' tavsiyesi
24 Mayıs 2011 - 09:27 borsagundem.com

Geçtiğimiz ay emtiada satış tavsiyesinde bulunan Goldman Sachs, bu ay alım tavsiyesi yaparak yatırımcılara petrol, bakır ve çinko almalarını önerdi

Goldman Sachs Inc. geçtiğimiz ay emtiada satış tavsiyesinde bulunurken, bu ay emtiada yeniden iyimserlik çizgisine geri geldi. Ekonomik büyümenin arz sıkılaşmasına sebep olacağını belirten Goldman, yatırımcılara petrol, bakır ve çinko almaları tavsiye etti.
Risk/Getiri tablosunun bir kez daha emtiada long pozisyon almaya teşvik ettiğini belirten Londra'daki Jeffrey Currie, özellikle yılın ikinci yarısından itibaren ekonomik büyümenin arzda belirli kısıtlamalara gitmeye yetecek ölçüde sürdürülebilir olacağını, bunun da emtia fiyatlarını yukarı çekeceğini öngördü.
24 farklı emtiayı içeren Standard&Poor's GSCI spot endeksi, New Yorklu bankanın 11 Nisan'da satış tavsiyesi vermesinden bu yana yüzde 10 değer kaybetti. Goldman Sachs, 11 Nisan'da içinde petrol, bakır ve pamuk gibi emtianın yer aldığı sepet için satış tavsiyesi vermişti.
JP Morgan Chase & Co.'nun küresel imalat faaliyetini gösteren endeksi 2 ay üst üste düşüş kaydederken, Nisan ayında değişiklik göstermeden 55 seviyesinde kaldı.
Metal ve enerji fiyatlarının kısa vadeli temel göstergelerle daha uyumlu seviyelere gerilemiş olduğuna dikkat çeken analistler, Libya petrolünün üretiminden kaynaklanan sıkıntıların sürmesi ve OPEC dışında kalan ülkelerin hayal kırıklığına uğratan üretim miktarlarında 2012'nin başlarından itibaren arz sıkılaşması görüleceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)