E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiGoogle şeffaflık raporu yayınlandı---

Google şeffaflık raporu yayınlandı

Google şeffaflık raporu yayınlandı
27 Nisan 2013 - 19:08 borsagundem.com

Peki Türkiye en çok hangi videoyu şikayet etti!

Rapora göre Google yetkilileri "Müslümanların Masumiyeti" adlı filme ait klipler içeren YouTube videolarıyla ilgili olarak 20 ülkeden sorgular aldı. Avustralya, Bangladeş, Brezilya, Brunei, Cibuti, Mısır, Hindistan, Endenozya, İran, Ürdün, Lübnan, Maldivler, Malezya, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD bu ülkelerin başlıcaları.
Avustralya, Mısır ve ABD, topluluk kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek üzere videoları incelemelerini talep etti ve bu inceleme sonucunda videoların topluluk kurallarını ihlal etmediği anlaşıldı. Diğer 17 ülke ise videoların kaldırılmasını talep etti.
Videoların Endonezya, Hindistan, Ürdün, Malezya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur ve Türkiye'den görüntülenmesi kısıtlandı. Sıkıntılı koşullar nedeniyle, videoların Mısır ve Libya'da görüntülenmesi de geçici olarak kısıtlandı.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından 63 YouTube videosu ve 22 Blogger blog yayınının Atatürk'ü, devleti veya ulusal kimlik ve değerleri eleştirdiği iddiasıyla kaldırılması için 17 talep alan Google yetkilileri Türkiye'deki kullanıcıların söz konusu YouTube videolarının %52'sine erişimini kısıtladı. Söz konusu Blogger blog yayınlarıyla ilgili talepleri ise uygun bulmayarak kaldırmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)