E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiGoogle yeni teknolojilerini duyuruyor---

Google yeni teknolojilerini duyuruyor

Google yeni teknolojilerini duyuruyor
16 Mayıs 2013 - 16:52 borsagundem.com

Dün San Francisco’da başlayan Google I/O etkinliğinde internet devi, birçok yeni uygulama ve servis tanıtmaya başladı.

Etkinlikte Google Play Music servisi, Google Hangouts uygulması ve Google Chrome Canry tanıtımları yapılmaya başlandı. Ayrıca Chrome hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Google Chrome Canry ile bilgisayardan sesli arama

Google iOS ve Android'te kullanılan sesli arama özelliği sağlayan Google Chrome Canry San Francisco'da düzenlenen Google I/O 2013 etkinliğinde bilgisayarlar için duyurdu. Chrome işletim sistemine sahip aygıtlarda hiçbir düğmeye dokunmadan, sesli komut ile arama yapılabilecek. OK Google sözüyle aktif hale gelen arama motoru, internet devinin kullanıcısını kolay ve hızlı bir şekilde arama sonuçlarına ulaştırmaya odaklanıyor. Google I/O etkinliğinde bu yeni teknolojiyi duyurması ile birlikte Google Chrome'u güncelleyerek Canary sürümü şimdiden sesli arama yapma özelliğine kavuştu.
Google Play Music All Access ile yeni müzikleri keşfet 

Google I/O etkinliğinde Android işletim sistemli cihaz kullananları yakından ilgilendirecek yeni müzik servisi Google Play Music All Access – kuralları olmayan radyo tanıtıldı. Bu servis Android kullanıcılarının müzik zevklerini belirleyerek, aylık abonlik ücreti karşılığında müzik hizmeti sunmaktadır. Aylık 9,99 dolar karşılığında üye olunabilen bu servis ile Google, Spotify gibi müzik servislerine rakip olacak. Şu anda sadece Amerika’da kullanılanımda olan servise üye olan kullanıcılar beğendikleri müzikleri, favori sanatçıları ve şarkıları üyelikleri süresince dinleyebilecekler. Servis kullanıcının müzik zevkine odaklanarak, kullanıcıya dinlediği son müziklere göre yeni müzikler ve sanatçılar tavsiye ederek, yeni müzikleri keşfetmesini sağlamaktadır.
Servis Google tarafından oluşturulmuş çalma listelerini de üyelerinin beğenisine sunuyor. Üyeler bu çalma listeleri dışında kendi listelerinide oluşturabilecekler. Servisin 30 günlük deneme sürümü bulunmaktadır.


Googlee Hangsouts ile anlık mesajlaş

Google konferansta Vic Gundotra'nın sunumuyla Googlee Hangsouts adını verdiği anlık mesajlaşma ve görüşme servisini tanıtımını yaptı. Google Hangsout uygulaması ile sesli görüntülü konuşma, mesajlaşma, fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilmektedir. Uygulama aynı anda 10 kişiye kadar görüntülü konuşma imkanı sunmaktadır. Uygulama, kullanıcılara kişi listesini göstermek yerine, son yazılı sohbetlerin listesini gösteriyor. Karşınızdaki arkadaşınız çevrim dışı olsa bile uygulama üzerinden mesaj gönderilebilir. Görüntülü aramalara da olanak tanıyan uygulama, tüm konuşmaları bulut depolama alanında saklıyor. Bu sayede kullanıcılar, paylaşılan fotoğraflara, geçmişteki sohbetlere ve video geçmişine ulaşabiliyor. Uygulama Android ve iOS kullanıcıları için tarafından indirilebilmektedir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)