E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiGoogle'a vergi incelemesi---

Google'a vergi incelemesi

Google'a vergi incelemesi
29 Kasım 2012 - 08:15 borsagundem.com

İtalyan polisleri Google İtalya’ya bu hafta gelir ve satış vergileri beyanlarında sıkıntı olduğu gerekçesiyle inceleme başlattı

İtalya Ekonomi Bakanlığı belgelerine göre İtalyan polisi dünyanın en büyük arama motoru Google’ın İtalya’daki faaliyetlerinde gelir ve vergi beyanlarında sorun olduğunu tespit etti ve yaklaşık 5 yıl önce başlatılan soruşturmaları yineledi.
5 YILDIR DEVAM EDİYOR
İtalya polisi ABD’li şirkete ilk olarak 2007’de bir soruşturma başlatmıştı. Yapılan incelemeler sonrasında Google’ın İtalya’daki gelirlerini İrlanda’ya aktardığı ve bu şekilde daha az vergi ödediği görülmüştü.
İtalya’da 2002-2006 yılları arasında yapılan incelemeler Google’ın vergi idaresine en az 240 milyon euroluk gelir vergisiyle, satışlarda elde ettiği gelirlerin karşılığında ödemesi gereken 96 milyon euroluk vergiyi beyanı etmediğini gösterdi.
GOOGLE: KENDİMİZE GÜVENİYORUZ
Kaynaklar Google’a karşı İtalya’da başlatılan yeni incelemelerin şirketin mali yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini incelemek için olduğu belirtildi.
Google’dan yapılan resmi açıklamada ise şirketin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki vergi yasalarına uygun çalıştığını belirtildi.
Google’dan bir yetkili, “İtalyan yasalarına uygun çalıştığımız için kendimize güveniyoruz“ dedi.
Diğer yandan İtalya’da her geçen gün biraz daha artan borç yükünü hafifletmek için vergi toplama konusunda ciddi bir hassasiyet sürecine girildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)