E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiGoogle'ı bıraktı Yahoo'nun CEO'su oldu ---

Google'ı bıraktı Yahoo'nun CEO'su oldu

Google'ı bıraktı Yahoo'nun CEO'su oldu
17 Temmuz 2012 - 06:27 borsagundem.com

Marissa Mayer, Yahoo'nun yeni CEO'su oldu.

Google'ın 20 numaralı çalışanı olan ve şirketin ilk kadın mühendisi olma özelliğini taşıyan Mayer'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yahoo gibi internetin ana istasyonlarından biri olan ve 700 milyon aboneye sahip Yahoo'nun başına geçmenin gurur verici olduğunu dile getirdi.
SAHTEKARLIK YAPMAKLA SUÇLANDI KOLTUĞU BIRAKTI
Öz geçmişinde sahtekarlık yapmakla suçlandığı dönemde Yahoo'nun kaptan koltuğunu bırakan Scott Thompson'ın yerine geçici olarak Ross Levinsohn atanmıştı. Google'dan ayrılan Mayer ise Yahoo'nun yeni CEO'su oldu.
GOOGLE'IN 20 NUMARALI ÇALIŞANI

1999 yılında Google ekibine katılan Mayer, şirketin de aynı zamanda 20 numaralı çalışanı. İsviçre'de ve Kaliforniya'daki araştırma merkezlerinde çalışan Mayer, 2010 yılı itibariyle Google Maps ve diğer lokal servislerle ilgilenmeye başladı. Fortune'ın dünyadaki en güçlü 50 kadından biri olarak gösterdiği Mayer, aynı zamanda bu listeye giren en genç kadın olma özelliğine sahip.
17 SENE ÖNCE İKİ ÖĞRENCİ KURDU BUGÜN 700 BİN ZİYARETÇİSİ VAR
1995 yılında Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Kaliforniya'da kurulan Yahoo'nun Mayıs 2012 tarihi itibariyle 12 bin çalışanı bulunuyor. Bazı haber kaynaklarına göre günde 700 bin kişinin ziyaret ettiği Yahoo, ilk etapta arama motoru olarak hizmet veriyordu. İlerleyen zamanlarda e-posta, anlık sohbet gibi servislere de el atan Yahoo, dünyanın en çok ziyaret edilen 4. sitesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)