E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoolsbee: Ekonomik veriler birden fazla faiz indirimini işaret ediyor---

Goolsbee: Ekonomik veriler birden fazla faiz indirimini işaret ediyor

Goolsbee: Ekonomik veriler birden fazla faiz indirimini işaret ediyor
06 Eylül 2024 - 06:33 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ekonomik verilerin yakın zamanda başlayacak olan birden fazla faiz indirimini gösterdiğini ifade etti

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee MarketWatch'a verdiği özel röportajda, işgücü piyasası ve enflasyon verilerinin uzun vadeli eğiliminin, Federal Rezerv'in faiz oranı politikasını yakında ve ardından önümüzdeki yıl boyunca istikrarlı bir şekilde gevşetmesini haklı çıkardığını söyledi.

Goolsbee, “Uzun vadede enflasyonun çok önemli ölçüde düştüğünü ve işsizlik oranının Fed yetkililerinin Haziran ayında beklediğinden daha hızlı arttığını gösteriyor” dedi.

Goolsbee, daha olumlu enflasyon verileri ve daha az olumlu işsizlik verileri göz önüne alındığında, “yolun sadece yakında faiz indirimi olmadığı oldukça açık” dedi, ancak Fed'in en son nokta grafiğinde öngördüğü gibi önümüzdeki 12 ay boyunca birden fazla indirim olduğunu söyledi.

Goolsbee, soğuyan işgücü piyasası hakkında “daha fazla” uyarı işareti gördüğünü söyledi.

Yetkililer aylardır işgücü piyasasındaki soğumayı memnuniyetle karşılıyor ve bunun kalıcı bir genişlemeye yol açabileceğini söylüyor.

''DAHA KÖTÜ BİR ŞEYE DÖNÜŞEBİLİR''

Ancak Goolsbee, kalıcı zayıflığın işgücü piyasasının soğumaya devam edeceği ve “daha kötü bir şeye dönüşebileceği” olasılığını artırdığını belirtti ve Çalışma Bakanlığı'nın Ağustos ayı istihdam raporunu Cuma günü açıklayacağını ve verilerin bu kritik soruya ışık tutacağını söyledi.

"Genel anlamda Ağustos ayı istihdam raporu, öngörülen faiz indirimlerinin boyutunu ve hızını belirlemeye yardımcı olabilir" diye konuşan Goolsbee aynı zamanda bir aylık istihdam rakamlarına çok fazla ağırlık vermeyeceğini de ifade etti. “Kararlarımızı tek bir veri noktasına dayandırmamızı istemiyorum” dedi.

Trump'tan F-35 çağrısıTrump'tan F-35 çağrısı

 

NYSE günü karışık seyirle kapattıNYSE günü karışık seyirle kapattı

 

Erdoğan: OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdırErdoğan: OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)