E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGözde Finansal'da son durum---

Gözde Finansal'da son durum

Gözde Finansal'da son durum
22 Şubat 2011 - 09:07 borsagundem.com

Daha önce rüçhan haklarının kısıtlanması yoluyla sermaye artırım kararı alan şirket bugün yeni stratejisini açıkladı

Murat Ülker'in sahibi olduğu şirketten sermaye artırımıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
Şirketimizin 18.02.2011 tarihinde yapmış olduğu KAP bildirimine ilişkin hazırlanmış ek açıklama aşağıdadır;

Şirketimizin 13.12.2010 tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere, alacaklı ilişkili taraflara olan borcu karşılamak ve buna ek nakdi sermaye artışı yapmak üzere "ilişkili taraflara tahsisli hisse satışı yoluyla sermaye artırımı" öngörülmüş idi. Rüçhan haklarının tümünün kısıtlanması yoluyla 140.344.988- TL (yüzkırkmilyonüçyüzkırkdörtbindokuzyüzseksensekiz Türk lirası) tahsisli sermaye artırımı başvurusu kapsamında SPK ile yapmış olduğumuz görüş alışverişi çerçevesinde, halka açıklık oranını koruyacak ve ilişkili tarafların yanı sıra halka da 3 TL'dan rüçhan hakkını kullanma fırsatını tanıyacak şekilde ilerlenmesinin halka açık kesimin menfaatine olacağı görülmüştür. Bu noktadan hareketle, Şirketimizin 18.02.2011 tarihinde KAP platformu aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı üzere;

a) Hali hazırda 35.529.030- TL olan ödenmiş sermayenin 134.473.492- TL'ye artırılması,
b) Rüçhan hakkı kullanımını da içerecek şekilde halka arz fiyatının, 3- TL olarak tesbit edilmesi,
c) Rüçhan hakkının kullanımından arta kalan kısmın halka arz edilmeksizin 13.12.2010 tarih ve 08 sayılı Kararımıza istinaden ilişkili taraflara kullandırılması
için SPK'ya başvurulmuştur. SPK onayının alınmasını takiben izahname ve sirküler aracılığıyla sermaye artırım sürecine ilişkin detaylar, kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Halka açık kesime de eşit fırsat tanıyacak şekilde gerçekleştirilecek sermaye artırımı sürecinde, hissedarlarımız rüçhan haklarını kullanmak isteyebilecekleri gibi, alternatif olarak rüçhan haklarını kullanmayabilir hatta devredebilirler. Hissedarlarımız birinci seçenek yani rüçhan (yeni pay alma) haklarını kullanmak istemeleri durumunda, izahname ve sirkülerde belirtilecek süreler içinde 3 TL'den yeni pay edinebilirler. Diğer alternatifte ise; hissedarlarımız rüçhan haklarını kullanmayıp, rüçhan hakkı pazarında paraya çevirebilirler. Rüçhan hakkı kuponlarının Rüçhan Hakkı Kuponu Pazarı'nda alınıp satılabilmesi, her iki yönde de hissedarlarımız ve diğer tasarruf sahiplerine imkan sağlamaktadır. Hissedarlarımız ve diğer tasarruf sahipleri, genel olarak rüçhan hakkı kullanım ve/veya alım-satımına ilişkin esaslarla ilgili olarak aracı kurumlarından bilgi alabilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)