E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGözler Moody's'in Türkiye kararında: Not artırımı gelir mi?---

Gözler Moody's'in Türkiye kararında: Not artırımı gelir mi?

Gözler Moody's'in Türkiye kararında: Not artırımı gelir mi?
11 Temmuz 2024 - 16:57 borsagundem.com

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "B2"ye yükseltmesi beklenirken, görünümün ise "pozitif" olarak korunacağı tahmin ediliyor.

Foreks Haber Moody’s Türkiye değerlendirmesi anketi sonuçlandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 19 Temmuz Cuma gecesi açıklanması beklenen olası değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu "B2"ye yükseltmesi beklenirken, görünümün ise "pozitif" olarak korunacağı tahmin ediliyor.

Foreks Haber'in düzenlediği ankete göre, Moody's tarafından yapılması beklenen değerlendirme için katılım sağlayan 12 ekonomistin 8'i kredi notunun "B3"ten "B2"ye yükseltileceği tahmininde bulunurken, 4'ü ise notun "B3"ten "B1'e yükseltileceği görüşünü savundu. İki kademe kredi notu artırımı bekleyen 4 ekonomistin 1'i görünümün "durağan"a çevrileceğini öngördü. "Pozitif" görünümün korunacağı yönünde görüş bildiren analist sayısı ise 13 oldu.

Moody's'in 2024 takviminde 19 Temmuz gecesi Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. Ancak Moody's, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Moody's'in raporu açıklanması durumunda, değerlendirme TSİ 23.30'dan sonra gelecek.

Moody's, Türkiye'nin görünümünü en son 12 Ocak 2024 tarihinde "durağan"dan "pozitif"e revize etmiş, kredi notunu ise en son 12 Ağustos 2022 tarihinde 'B2'den 'B3'e indirmişti.

2024 Takvimi

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch 6 Eylül 2024, CI Ratings ise 16 Kasım 2024 tarihlerini için rapor takvimi belirlemişti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Fitch ve CI Ratings, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlarken, S&P Global ve Moody's ise belirlenen tarihleri rapor açıklamadan pas geçebiliyor.

Fitch 8 Mart 2024'te Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya, görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti. S&P Global ise 3 Mayıs 2024 tarihinde kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken "pozitif" görünümü korumuştu.

NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından düzenlenen ankete katılmak isteyen ilgili banka/aracı kurum yetkilileri [email protected] adresine mail gönderebilir.

(Yabancı Para Cinsinden Kredi Notları)

UBS'ten Türkiye raporu

 

Morgan Stanley'den Türkiye için CDS tahmini

 

HSBC, Türkiye'nin büyüme ve enflasyon tahminlerini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk12 Temmuz 2024 06:18

    Notumuzu bu hale dusurenler simdi hangi makamda.

  • ...12 Temmuz 2024 11:14

    Begenmemis,yalanci dogrudan rahatsiz

  • ALİ KODUŞ11 Temmuz 2024 17:16

    Bence not artırımı gelecektir.Çünkü hükümet yaz aylarında k.ırak pkk abd nin askerlerine operesyon yapacağım demiş idi yaz geldi geçiyor bu operesyon olmadığı için notumuz artırılacaktır.

  • gamlı baykuş11 Temmuz 2024 17:15

    harika haber hemen hisse alcam şimdi açıkta bekletiim 14,8 milonum vardı kıbrısta villa alacaktım iki tane alırım artık hauhauhauhahuhaha