E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGÖZLER OBAMA'NIN İSTİHDAM AÇIKLAMASINDA---

GÖZLER OBAMA'NIN İSTİHDAM AÇIKLAMASINDA

GÖZLER OBAMA'NIN İSTİHDAM AÇIKLAMASINDA
06 Eylül 2010 - 14:12 borsagundem.com

ABD Başkanı Obama'nın 2 Kasım'daki Kongre seçimlerinde Demokratların beklenen oy kaybını sınırlaması amaçlanan bazı ekonomik girişimleri bu hafta açıklaması bekleniyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu hafta yapacağı Milwaukee ile Cleveland gezilerinde ve Beyaz Saray'da düzenleyeceği basın toplantısında vereceği mesajın şöyle olması bekleniyor: Demokrat yönetimin politikaları, kanamayı durdurarak ekonomide büyüme meydana getirmiştir. Hala yapılması gerekenler olsa da Cumhuriyetçiler seçimi kazanırlarsa, ülkeye 70 yılın en kötü resesyonunu yaşatan görüşlerini tekrar gündeme getirebilirler. ABD'de bugün kutlanan Emek Bayramı nedeniyle Obama'nın seçim kampanyasını gayri resmi olarak başlatacağı Milwaukee'de bugün bir konuşma yapması, Çarşamba günkü Cleveland gezisinde de daha kapsamlı açıklamalar yapması bekleniyor. Obama'nın açıklamalarının istihdam sektörüne ilişkin teşvikler ve iş dünyasında vergi konularına odaklanması bekleniyor. Çok sayıda siyaset uzmanı, Demokratların 2 Kasım seçimlerinde Temsilciler Meclisi'ndeki ve hatta Senato'da çoğunluğu kaybedebileceğini düşünüyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın, kara ve tren yolları ile havaalanlarına uzun dönem yatırım çağrısında bulunması da bekleniyor. Yetkililer, yakın dönemde istihdam yaratacak yatırımların altı yıl süresince en az 50 milyar tutarında olacağını ifade ediyor. Obama'nın bugün paketin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor. Yatırım planının hedefleri arasında 241 bin 390 kilometre yolun yeniden yapımı, 4 bin mil demiryolu yapımı, 150 mil uzunluğunda pistin yeniden yapımı veya rehabilitasyonu yer alıyor. Bunun yanı sıra seyahat süresi ve gecikmeleri azaltacak yeni bir hava navigasyon sisteminin kurulması da hedefleniyor. Obama, ayrıca, ulusal ve bölgesel altyapı projelerini desteklemeye odaklanacak bir altyapı bankasının kurulması çağrısında da bulunacak. Obama yönetimi, geçen yıl Kongre'den geçen 814 milyar dolarlık teşvik paketinin merkezine altyapı yatırımlarını koymuştu, ancak harcamalarının bitmesiyle birlikte ekonomik büyüme yavaşladı. Yetkililer, bu altyapı paketinin teşvikten farklı olacağını çünkü hala kısa dönem istihdam yaratılmasına odaklanırken uzun dönem büyümenin hedeflendiğini ifade ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)