E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGross'un fonundan çıkış sürüyor---

Gross'un fonundan çıkış sürüyor

Gross'un fonundan çıkış sürüyor
10 Mart 2015 - 07:27 borsagundem.com

Bill Gross’u eski şirketi Pimco’da rahatsız eden müşteri çekilmeleri yeni şirketi Janus’ta da takip etti

Bill Gross’u eski şirketi Pimco’da rahatsız eden müşteri çekilmeleri yeni şirketi Janus’ta da takip etti

Bill Gross’un sahip olduğu Janus Global Unconstrained Bond Fund, Gross’un katılmasından bu yana net geri çekilmelerin yaşandığı ilk ayı geçirdi. Chicago merkezli araştırma firması Morningstar Inc.’in tahminine göre müşteriler, Şubat ayında fondan 18.5 milyar dolar geri çektiler. Çekilmeler fonda varlık bakımından 1.45 milyar dolar bıraktı. Morningstar yaptığı açıklamada, fon varlıklarının bu yıl yüzde 0.8 gerilediğini belirtti ve benzer şekilde yönetilen fonların yüzde 96’sının altında kaldı.

Gross, Pimco Total Return Fund müdürü olarak geri çekilmeler ile ilgili sıkıntı yaşamasının ardından geçtiğimiz yıl Janus Capital Group Inc.’e katıldı. Yeni fonundaki çekilmeler 70 yaşındaki Gross için geçici bir başarısızlık. Denver merkezli Janus, Gross’u varlık büyümesinin canlandırılması planı kapsamında için işe almıştı.

New York’taki S&P Capital IQ yatırım fonu ve exchange-traded fon (ETF) araştırma direktörü Todd Rosenbluth, “Fon para kaybetti ve fazla bir geçmiş performansa sahip değil. Yatırımcıların bu fona daha iyi performans gösteren, deneyimli yatırım fonlarına bir alternatif olarak bakması zaman alacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)