E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGS davaya hazırlanıyor---

GS davaya hazırlanıyor

GS davaya hazırlanıyor
03 Nisan 2012 - 07:46 borsagundem.com

Sarı-kırmızılılar Avrupa’dan men cezası durumunda hem TFF’ye hem de UEFA’ya dava açacak

Federasyona gönderdiği ihtarnamede “Oluşabilecek maddi kayıplarımızı TFF’den talep etme hakkımızı saklı tutuyoruz” diyen Aslan gün sayıyor. Avrupa’dan men cezası halinde TFF’den 5 yıl için 100 milyon Euro talep edecek olan G.Saray, UEFA için de CAS’a başvuracak.
G.SARAY, şike sürecinde yaşananların sonucunda Türk takımlarına Avrupa’dan ceza gelmesi halinde yapacaklarını şimdiden netleştirmeye başladı. 16 Ocak’ta TFF’ye ihtarname çekerek görüşlerini belirten sarı-kırmızılılar, İsviçre’de konusunda uzman bir avukatlık şirketiyle şimdiden anlaşarak ceza gelmesi durumunda hem Türkiye Futbol Federasyonu’na dava açacak ardından da UEFA’yı ‘Biz üzerimize düşen tüm görevleri yaptık, bizi neden Avrupa kupalarına almadınız?’ diyerek CAS’a başvuracak.
-KULÜP avukatı Mahinur Dengin tarafından TFF’ye genel kurul öncesinde çekilen ihtarnamede, “Eğer 58. madde ile ilgili alacağınız karar doğrultusunda UEFA, önümüzdeki yıllar için Türk takımlarını Avrupa kupalarından men ederse ve biz de bu sebepten dolayı kupalara katılma hakkımızı kaybedersek, bu durumun sorumlusu siz olursunuz. Bu durumda oluşabilecek maddi kayıplarımızı TFF’den talep etme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu konudaki hukuki girişimimizden vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi isteriz” ifadeleri kullanılırken bu ihtarname de sarı-kırmızılıların en büyük kozlarından biri olacak.
HAKSIZLIK İDDİASI!
-AVRUPA’DAN 5 yıl men cezası halinde açılacak davanın, bu süreçte Şampiyonlar Ligi’nden oluşacak gelir kaybına göre belirleyecek olan Cimbom, minimum 100 milyon Euro talep edecek. Bu miktarı TFF’den isteyecek olan G.Saray ayrıca UEFA’ya da cephe alarak bu sürecin sonunda en çok kendilerinin zarar gördüğünü ve yapılanların haksızlık olduğunu da vurgulayacak.
-ÜNAL Aysal, göreve geldikten sonra yaptığı tüm açıklamalarda Avrupa’daki başarının tek hedefleri olduğunun altını çizerken G.Saray’ın Avrupa kupalarına katılamamaları durumunda kendisinin de görevde kalmasına gerek olmadığını bir çok kez tekrarlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • brathma03 Nisan 2012 09:47

    o ihtarname dernek adına cekildi. fakat ligde sportif a.ş. oynuyor. bunlarun tum amacı hep dernek oldu. burada bile kandırmaca var. saygılar

  • brathma03 Nisan 2012 09:45

    gram para alamaz. girecegi vede basarılı olup olmayacagı belli degil. kazanılmış bir hakta yok. gs yönetimi trıbune oynuyor. tff kararları kesindir. cas bakmayada bilir. saygılar