E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporG.Saray istifasını istedi, F.Bahçe...---

G.Saray istifasını istedi, F.Bahçe...

G.Saray istifasını istedi, F.Bahçe...
04 Şubat 2012 - 11:04 borsagundem.com

G.Saray Başkan Yardımcısı'nın, Kulüpler Birliği Başkanı Demirören'i istifaya davet edeceğini söylemesi eleştiri topladı.

F.Bahçe Başkanvekili Özdemir, "Başkan 18 kulübün oylarıyla seçildi ve başarılı oldu. Böyle bir çağrı ruha ve sisteme aykırı" dedi.
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün gündemdeki konularla ilgili GSTV’ye yaptığı açıklamalarda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören’i istifaya davet edeceğini söylemesi büyük tepki topladı.
Öztürk, M.Ali Aydınlar’ın istifasının kendileri için de sürpriz olduğunu söylediği açıklamalarında şunlara değindi:
“Galatasaray olarak ilk gün ne söylediysek kapalı kapılar ardındaki toplantılarda da en küçük taviz vermedik. Konu sportif cezalara geldiği zaman bunu değiştirmeyi tartışacaksanız, zamana yayıp sulandıracaksanız bizi toplantılara çağırmayın dedik. TFF istifa etmiyorum dedikten sonra bu süreci zamana yaymak için herhalde baskılar yapıldı. Aydınlar da bırakmak zorunda kaldı. Şu anda konuşulan evraklarla Türk futbolunun içinde bulunduğu tehlikenin yakından uzaktan alakası yoktur.
Ankara’daki genel kurulda Kulüpler Birliği, ‘Yargıyı bekleyelim, UEFA bizi sıkıştıramaz, sıkıştırırsa da kavga ederiz. Gerekirse de kimse Avrupa’ya gitmez’ fikrini konuştu. Ben de söz aldım ‘Türk futbolu Avrupa’da olmazın konuşulduğu masada biz de olamayız’ dedim ve çektim gittim. Kulüpler Birliği Başkanı çıktı, Aydınlar ve ekibini istifaya davet etti. Kulüplerin düşüncesini almadan Kulüpler Birliği adına çıkıp, istifa çağrısı yapamazsınız. Kulüpler Birliği Başkanı’nı istifaya davet edeceğim. Kulüpler Birliği’nin başkanı gerekirse Avrupa’ya gitmeyelim diyemez.”
Adnan Öztürk’ün bu sözlerine ilk tepki Fenerbahçe’den geldi. Milliyet'in haberine göre, Başkanvekili Nihat Özdemir, Yıldırım Demirören’in 18 kulübün oylarıyla seçildiğini hatırlattı, “İstifa çağrısı, vakfın ruhuna ve sistemine aykırı” dedi.
Özdemir “Toplantılarda elbette çeşitli görüş ayrılıkları oluyor. Ancak sayın Yıldırım Demirören çok önemli sınavlardan başarıyla geçti. Tüm kulüplerin tam desteğini aldı. Galatasaray toplantıda her karara uyuyor, sonra çıkıp, medyaya farklı açıklamalar yapıyor. Aydınlar istifa etti diye üzüldüklerini söylüyorlar. Bu tamamen timsah gözyaşlarıdır. Bu süreci zora sokan Galatasaray’dır” dedi.
Mamur: Kendisini bağlar
Kayserispor Başkanı Recep Mamur ise “Türk Futbolu’nun geçtiği şu zor günlerde basın gibi çeşitli aracılar yoluyla bu tür polemikler yaratmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Kendi içimizde bu konuları konuşup, sorunları aşmamız gerekir. Adnan Öztürk, Galatasaray Kulübü’nü bağlayan, kişisel bir ifade kullanmıştır. Bunu genellemek doğru olmaz. Kendisini bağlayan bu konuda medyayı kullanmak yerine kulüpler Birliği Toplantısı’nı bekleseydi daha doğru olurdu” ifadelerini kullandı.
Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu da, Adnan Öztürk’ün bu açıklamalarının kendisini ilgilendirdiğini savundu ve “Kişisel olarak isteğini dile getirdi. 26 Ocak’ta Yıldırım Demirören de Mehmet Ali Aydınlar’a çağrıda bulunurken kişisel olarak bir çağrıda bulunduğunu söylemişti” yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan tas05 Şubat 2012 08:08

    CIMBOM YONETIMI ONCE KENDISI ISTIFASINI VERSIN YAKINDA SERMAYE ARTIRIMI YAPACAGIZ DIYE MILLETE DAYADILAR HISSELERI 400 DEN