E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporG.Saray'da kritik karar---

G.Saray'da kritik karar

G.Saray'da kritik karar
30 Mart 2012 - 07:41 borsagundem.com

G.Saray, TFF’nin tutumu ve Başbakan’ın açıklamaları nedeniyle transfer çalışmalarını durdurdu

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Avrupa’ya çıkışın riskte olduğunu hisseden sarı-kırmızılılarda başkan Aysal, gelecek sezon için düşünülen transferleri askıya aldı. Yönetim süreci yakından takip etmeye devam edecek.
G.SARAY Başkanı Ünal Aysal.. Geçen sezon tüm başarılardan uzak kalan, tarihindeki en kötü sezonlardan birini yaşayan sarı-kırmızılıları, 1 senede ayağa kaldıran başkan. Ve bunu yaparken ne transferden ne de cebinden para vermekten kaçtı başarılı iş adamı. Özellikle göreve geldikten sonra Ujfalusi, Melo, Elmander, Engin Baytar, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Muslera, Riera, Eboue, Sercan Yıldırım, Yigit Gökoğlan ve Necati Ateş gibi önemli isimleri transfer ederek, G. Saray’ın mevcut kadrosunu oldukça güçlendiren Aysal ve ekibi, artık bu kadar rahat hareket edemiyor.
BUNUN sebebi ise Türkiye’de bir türlü sonuca ulaştırılamayan şke soruşturması. Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapması ve sürecin uzayacak olmasından dolayı zaten aklında şüpheler barındıran sarı-kırmızılılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı son açıklamalarla iyice tedirgin oldu.
‘DURUM ÇOK KRİTİKLEŞTİ’
ERDOĞAN’IN “İngiltere Başbakanı Thatcher, holiganlar yüzünden İngiliz takımlarını 5 yıl Avrupa’ya göndermemişti. İ5 yıl Avrupa’ya gitmediler de ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Sonra da UEFA organizasyonlarına katılıp şampiyon oldular” açıklamaları sonrası fikir alışverişi yapan yöneticiler, durumun çok kritik olduğu yönünde birleştiler.
LİGDE bulunulan konum gereği Şampiyonlar Ligi hakkını büyük ölçüde elde eden sarı-kırmızılılar, tranfserlerini de Devler Ligi ayarında yapmayı planlıyordu. Fakat eğer Türkiye’de şike soruşturmasıyla ilgili UEFA kritirlerine uygun bir karar alınmaz veya zamanında yürürlüğe konulmazsa, Türk takımlarının Avrupa’ya açılması hayal olacağı için tüm transferleri durdurmaya karar verdi G.Saray yönetimi. Süreci yakından takip edecek olan başkan Ünal Aysal ve ekibi, gelişmelere göre yeni kararlar da alabilir.
Öztürk: Thatcher modeli bizle alakasız
“Kimseden korkumuz yok, yaygara kültürüne prim vermeyiz. Thatcher modelinin konuyla alakası yok.”
G.SARAY Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın ‘Thatcher modeli’ ile ilgili 22 Şubat’ta konuşmuştu: “Bizim hiç kimseden korkumuz yok. Biz yaygara kültürüne prim de vermeyiz. Biz doğru bildiğimiz yolda yalnız da kalsak sonuna kadar devam ederiz.
İSTENİYOR ki Türk futbolu kaosa gitsin hatta bu konuda o kadar içinden çıkılmaz bir hale gelsin ki biz Avrupa’ya gitmeyelim, kendi işimizde bu işleri halledelim. Buna da çok yakışıklı bir isim takmışlar ‘Thatcher modeli’ diye. Halbuki bu konuyla bir alakası yok. Daha önce söyledimiştim. Cambaza bak, sirklerde olur bizde olmaz.”
‘Başbakana katılıyorum’
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere’deki ’Margaret Thatcher modeli’ ile ilgili açıklamalarına katıldığını ifade etti. TSYD yönetiminin ’Hayırlı olsun’ ziyareti sırasında konuşan Demirören şu ifadeleri kullandı:
“BEN de Başbakanımızın düşüncelerine benzer konuşma yapmıştım. O zaman tepki almıştım. Ama işin gerçeği bu. Başbakanımızın dediği gibi İngilizler holiganlar yüzünden beş yıl süreyle Avrupa’ya gitmedi de ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Avrupa’ya döndüklerinde şampiyon oldular. Hem de marka değerleri arttırarak Avrupa’nın en çok izlenen ligi haline geldiler. Bir gazete patronu olarak biliyorum ki, medyada kötü haberler para ediyor.
AMA tam tersine futbolun güzelliklerini ön plana çıkarmak ve onları gündemde tutmak hepimizin çıkarınadır. Biz el ele vererek futbola olan ilgiyi ve sevgiyi yeniden yukarılara çıkarmak zorundayız. Bu herkesin yararına olur. Her gün kötülenen bir şeyi kim seyretmek okumak ya da dinlemek ister. Bu konuda artık gerçeği görmeliyiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)