E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGSD Dış Ticaret kapandı---

GSD Dış Ticaret kapandı

GSD Dış Ticaret kapandı
29 Temmuz 2012 - 14:24 borsagundem.com

Küçük ihracatçıyı bürokratik işlemlerden kurtarmak için kurulan dış ticaret şirketlerinin ilklerinden GSD, 26 yıl sonra kepenk indirdi

GSD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, iyileştirilmeyen mevzuatlar yüzünden gümrüklerde zırt pırt kırmızı hatta düştüklerini belirterek, “Artık varlığımızın bir anlamı kalmadı” dedi.
EKONOMİYİ büyütmek ve küçük ihracatçıyı bürokratik işlemlerden kurtarmak için kurulan dış ticaret şirketlerinin ilklerinden olan GSD Dış Ticaret kapandı. GSD Dış Ticaret Şirketi’ni çatısı altında bulunduran GSD Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, 26 yıl önce kurulan ilk dış ticaret şirketlerinden biri olduklarını hatırlatarak, “Sektörel dış ticaret şirketi olarak devam etmemesi kararı aldık. Artık ihracata aracılık faaliyetleri yapmayacağız. Bir süre önce bunu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na da (İMKB) bildirdik” dedi.
Alanında en büyüktü
GSD’nin kendi alanındaki en büyük şirket olduğunu vurgulayan Turgut Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Dış ticaret şirketleri kurulurken amaç ihracatın artmasıydı. Bunun için küçük ihracatçıların bürokratik işlemlerini üstlenerek, güçlü bir kuruluş olarak zorluklarla mücadele etmekti. Ufak ihracatçılar dış ticaret işlemleriyle uğraşmasınlar, kuvvetli bir şirket üzerinde yapsınlar... Yarın bir yanlışlık anında güçlü şirket olarak çıksınlar diye kuruldular. Kuruluş formülü buydu. 1986 yılındadır mevzuatın çıkışı.”
Varlık amacı yok oldu
Müfredatta gerekli değişiklikler yapılmadığı ve kâr edemedikleri için kapatma kararı aldıklarını belirten Turgut Yılmaz, “Müfredatta gerekli değişiklikler yapılmayınca ufak tefek anlaşmazlıklar da bile dış ticaret şirketleri işlevini yapamaz hale geldi. Böylece ekonomiye katkı sağlayamadığı gibi küçük imalatçıya da faydası yok” dedi.
Milyarlar riske ediliyor
200-300 kadar firmanın ihracatını üstlendiklerini hatırlatan Yılmaz, dış ticaret firmasının işlemi kırmızı ve sarı hatta düştüğü zaman hangi firmaların etkileneceğinin meçhul olduğunu, alttaki firmalara yardımcı olmak için kurulmuşken bu imkanın ortadan kalktığını söyledi. Yılmaz şöyle konuştu: “Yapılan uygulamalar çok yanlış. Milyarlarca dolarlık ihracat firmalarının bütün kamyonlarının içinin boşaltılması yanlış. Bunu 3-5 milyon dolar için yapıyorlar ama milyarlarca dolar riske ediliyor. Bu, Türk ihracatına bir fayda getirmez. Zırt pırt kırmızı hatta düşmekten usandık. O yüzden bitirme kararı verdik. İlk kurulan dış ticaret şirketiydik ve ilk kapatanlardan olduk.”
Geçmişte el üstünde tutulurduk
KÜÇÜK anlaşmazlıklar yüzünden dış ticaret şirketlerinin işlevini yerine getiremez hale geldiğini anlatan GSD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, “Ülke ekonomisine güç vermek için, ihracatta küçükler büyüsün diye kurulmuştuk. Eskiden ihraca teşvikler vardı. Geçmişte el üstünde tutulurdu bu şirketler” diye konuştu.
Deniz taşımasına girdi
GSD Holding’in başka alanlarda büyüyeceğini belirten Turgut Yılmaz, “GSD olarak deniz taşımacılığına girdik. Yeni gemi siparişlerimizi verdik. İhracat yapmayacağız, artık ihracatçıların nakliyesini yapacağız. Ama bunu da Türkiye’de yapmayabiliriz” dedi.
Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erkin05 Ağustos 2012 10:42

    turgut yılmaz kendisine güvenen yatırımcıyı cok üzmüştür. gsd ho nun değeri yerelerde sürünüyor. çıkıp hangi yüzle konusabiliyor????

  • ali29 Temmuz 2012 16:36

    ahmet bey sen ve senin gibileri hiç iktidarda göremedik ömrünüz hep atıp tutmakla geçmesin biraz iş yapın bir kesere sap bari olunuz.

  • mehmet ali29 Temmuz 2012 14:08

    çok ah aldınız, inşaallah çok daha beter olursun.

  • erdi29 Temmuz 2012 13:58

    turgut yılmaz kendisine güvenen yatırımcıları magdur etmiştir. gsd holding in degeri yerlerde sürünüyor. gsd ho nun pp/dd oranı 0,26 da. hala cıkıp konusabiliyor.

  • gani baba29 Temmuz 2012 06:22

    ulkenin kanini emdiniz yarasalar yetim hakkini yediniz iflah olmazsiniz insallah HELAL SANA TAYYIP

  • seval28 Temmuz 2012 23:59

    Ahmet efendi bu iktidar senin hayallerinin ötesinde çok işler başardıGözünün çapağını silde etrafına bir bak

  • bahadir karsli28 Temmuz 2012 21:44

    way be uzuldum suyumu kestiler

  • ahmet28 Temmuz 2012 18:25

    MERAK ETMEYİN BU İKTİDARDA GİDİNCE.BU TİP İNSANLAR AYNI DURUMA DUSECEK HİC BİRSEY URETMEDEN.URETİYORGİBİ GOZUKUP.DEVLETİ MİLLETİ SOYARLAR YARDIM PARALARINI CEBE İNDİRİRLER.İŞ ADAMI GİBİ GEZERLER.ÖZALCILAR NEYSE AKP O FARK YOK.

  • bocek28 Temmuz 2012 16:59

    naylonculuk bittimi diyorsun yoksa yaptirmiyorlarmi size

  • 28 Temmuz 2012 16:11

    bilgisi olan fikri olan paylaşırsa sevinirim.......

  • 28 Temmuz 2012 16:10

    gsd holding hissesi olanlar ne yapacak

  • krokodil28 Temmuz 2012 10:32

    sayın yılmaz geçmişte el üstünde tutulurduk derken bir ölçüdede geçmişin ne olduğunuda bize hatırlatıyor..ah eski günler ne arpalıktı o günler..abi kardeş aile fotoğraflı günler..çok üzülmedim..hatta şu an teneke çalmaktayım....

  • 28 Temmuz 2012 10:20

    sen borsada vatandaşı soyarak aldıgın ahlar sonucunda tüm sirketlerini kapatırsın İNŞALAH.

  • 28 Temmuz 2012 02:43

    ee rant anavatandan akp ye geçti, hepiniz aynısınız, yiyici