E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGSD OPERASYONUNA BDDK ENGELİ!---

GSD OPERASYONUNA BDDK ENGELİ!

GSD OPERASYONUNA BDDK ENGELİ!
07 Kasım 2009 - 08:18 borsagundem.com

GSD Holding hisselerinin önemli bir kısmını yönetimindeki şirketler aracılığıyla borsadan toplayan Galip Öztürk, büyük bir engele takıldı

BDDK'NIN BORSAYA GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA: Açıklanacak Özel Durum/Durumlar: Avrasya Faktoring Hizmetleri A.Ş. tarafından 28.10.2009 tarihinde İMKB'ye yapılan ve 27.10.2009 tarihi itibariyle Şirketimiz sermayesindeki paylarının %12'ye yükseldiğini bildiren özel durum açıklamasıyla ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan 06.11.2009 tarihinde tarafımıza gönderilen BDDK.UYII 76.1-20023 sayılı yazıda aşağıdaki açıklamalara yer verilmiştir: "..5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 18. maddesinin birinci fıkrası uyarınca bir kişinin, bir bankada doğrudan ve dolaylı pay sahipliği yoluyla sermayenin yüzde onunu ve daha fazlasını temsil eden payları edinmesi veya bir ortağa ait doğrudan veya dolaylı payların sermayenin yüzde on, yüzde yirmi, yüzde otuzüç veya yüzde ellisini aşması sonucunu veren pay edinimleri ile bir ortağa ait payların, bu oranların altına düşmesi sonucunu veren pay devirleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun(Kurul) iznine tabidir. Ayrıca Kanunun 18. maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, bir bankanın sermayesinin yüzde on veya daha fazlasına sahip olan tüzel kişilerin paylarının doğrudan veya dolaylı olarak birinci fıkrada belirtilen oranlar ve esaslar dahilinde el değiştirmesi, devralacak ortağın kurucularda aranan nitelikleri taşıması şartıyla Kurulun iznine tabidir. Diğer taraftan, Avrasya Faktoring Hizmetleri A.Ş. unvanlı şirketin faaliyet izni Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrası uyarınca Kurulun 17.04.2008 tarih ve 2573 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir. Bu itibarla, bahse konu hisse satın alımı sonrasında ilgili bankalardaki sermaye sahipliğinden kaynaklanan ortaklık haklarının kullanılabilmesi için Kurul izni alınması gerektiğinin hatırlatılmasında fayda bulunduğu düşünülmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)