E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGSD VE TEKSTİLBANK’TA GALİP ÖZTÜRK HAREKETİ---

GSD VE TEKSTİLBANK’TA GALİP ÖZTÜRK HAREKETİ

GSD VE TEKSTİLBANK’TA GALİP ÖZTÜRK HAREKETİ
27 Ekim 2009 - 09:14 borsagundem.com

GSD Holding ve Tekstilbank hisselerinde son dönemde olağanüstü fiyat ve miktar hareketleri dikkatlerden kaçmıyor. Şirket, "Özel bir durum yok" diyor. Galip Öztürk'e bağlı şirketler ise piyasadan hisse topluyor

GSD Holding ve Tekstilbank hisseleri bugün yine en fazla kazandıran hisseler arasında yer aldı. Galip Öztürk'ün şirketlerinden Avrasya Factoring, bugün yüksek miktarda alım yaptığını açıkladı. Yönetim ,kurulu Üyesi Sinan Solok imzasıyla borsaya gönderilen açıklamada 0.83 ila 0.92 lira aralığında yapılan alımlarla şirket içindeki paylarının yüzde 8.71'e ulaştığı açıklandı. Holding'in yönetimini elinde bulunduran Turgut Yılmaz'ın payı ise yüzde 10 seviyelerinde. Ve GSD Holding Tekstilbank’ın yaklaşık yüzde 75 hissesini elinde bulunduruyor. Yani GSD Holding’in çoğunluk hissesini kontrol eden Tekstilbank’ı da yönetiyor. GSD Holding, çok ortaklı bir şirket olduğu için yüzde 10 gibi küçük paylarla şirketi yönetmek mümkün. Son dönemde Vanet başta olmak üzere çok sayıda şirketin hissesini borsada toplayarak ele geçiren Galip Öztürk’ün GSD Holding ve Tekstilbank’ta çoğunluk hissesini ele geçirmek için harekete geçtiği söyleniyor. Tekstilbank ve GSD Holding hisselerinde bankanın yabancılara satılacağı yönündeki söylentilerin etkili olduğu belirtilse de borsaya gönderilen son açıklama Galip Öztürk’ün alımlarının hissedeki yükselişte etkili olduğunu gösteriyor. Bakalım Turgut Yılmaz bu operasyon karşısında nasıl bir tavır izleyecek?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)