E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlü dolar altını düşürdü!---

Güçlü dolar altını düşürdü!

Güçlü dolar altını düşürdü!
19 Mart 2013 - 14:40 borsagundem.com

Altın, güçlenen doların metale alternatif yatırım olarak gelen talebi azaltması sonrası düştü ve üç günlük yükselişine ara verdi

Altın dün, Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades'in, 5.8 milyar euro (7.5 milyar dolar) elde etmek için banka mevduatlarına vergi uygulanması isteğine boyun eğmesinin ardından hızlı bir artış göstermişti. Güney Kıbrıs'ta parlamenterler bugün banka vergisinin maliyetinin mıudilere dağıtılması konusunu görüşmek ve kararı oylamak için toplanacak. Dolar euro karşısında yükselişini ikinci güne taşıdı ve dün Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Fed iki gün sürecek politika toplantısına bugün başlıyor.
Almanya'nın Hainburg kentinde, Quantitative Commodity Research Ltd.'nin sahibi Peter Fertig, "ABD doları güç kazanıyor ve bu durum değerli metaller için biraz olumsuz," dedi ve "Bir miktar kar realizasyonu görüyoruz. Ancak altın tutmak için halen iyi nedeler var" şeklinde görüş bildirdi.
Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 09:30'da ons başına 1,602.61 dolara geriledi. Fiyatlar dün ons başına 1,611.33 dolar ile 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Nisan vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,601.40 dolara geldi. Kontratlarda işlem hacmi, bun rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 38 altındaydı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • feyza20 Mart 2013 04:52

    altını düşüremezler.burada park eden para cözülüp zirvelerdeki borsalaramı vuracak.altın yatırımcısı bu kadar aptalmı.