E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüçlü dolar zayıf piyasa ilişkisine dönüş---

Güçlü dolar zayıf piyasa ilişkisine dönüş

Güçlü dolar zayıf piyasa ilişkisine dönüş
30 Mayıs 2016 - 09:37 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda haftanın ilk gününde piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Güçlü dolar zayıf gelişmekte olan piyasalar ilişkisinin test edileceği bir haftaya giriyoruz. Beklentilerden güçlü ABD verileri ve Fed başkanları tarafından verilen şahin sinyaller ile DXY dolar endeksi yeniden yükselmeye başladı.
Dolardaki güçlenme ABD ve Avrupa borsalarındaki yükseliş eğilimini tersine çevirmekte etkili olmadı. Ancak gelişmekte olan piyasaların görünümü bozulmaya başladı. Fed’in faizleri Temmuz ayında artırma ihtimali son bir ayda 30 baz puana yakın artarak %54’e ulaşırken, gelişmekte olan piyasalar %4’e yakın değer kaybetti.
Türkiye piyasaları Mayıs ayında dünyadan bağımsız zayıf bir seyir izledi. Başbakan Davutoğlu’nun görevi bırakacağının sinyallerinin alındığı Nisan ayı sonundan beri MSCI Türkiye endeksi %14 kayıpla gelişmekte olan piyasaların 10 puan gerisinde kaldı.
Pazar günü 65. Hükümetin güvenoyu almasıyla politika cephesinde belirsizlik azaldı. Ancak piyasalardaki risk priminde kayda değer bir gerileme beklemiyoruz. Borsa İstanbul’un gelişmekte olan ülkelere göre ıskontosu %25 ile politik krizin zirvesine yakın seviyelerde seyrediyor. Benzer şekilde 10 yıllık Türkiye CDS’i 334 ile zirveye yakın seviyelerde işlem görüyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30.05.2016

Risk priminin önümüzdeki dönemde yüksek kalması için üç temel sebep görüyoruz: (i) dolardaki güçlenme gelişmekte olan piyasaları baskılıyor; (ii) sonbahar aylarında erken seçime gidilme riski azımsanmayacak kadar yüksek; (iii) yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalara yönelik belirsizlikler azalmadı.

Günün önemli şirket haberleri - 30.05.2016

Türk lirasının dolara karşı değer kaybına paralel Borsa İstanbul’un haftaya hafif satıcılı bir seyir ile başlamasını bekliyoruz. Migros’un Kipa’yı alacağına yönelik gazetelerde çıkan haberlere paralel Migros hisselerinde yukarı yönlü hareketlilik görebiliriz. Kipa hisselerini satın alma haberinden bağımsız olarak çok pahalı buluyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)