E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü küresel büyüme beklentisi canlandı---

Güçlü küresel büyüme beklentisi canlandı

Güçlü küresel büyüme beklentisi canlandı
04 Ekim 2017 - 08:42 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, Cumartesi günü kaynak ihtiyacı duyan küçük ölçekli işletmelere kredi veren bankaların zorunlu karşılık oranlarını Şubat 2016'dan beri ilk defa düşürdü

Asya borsaları dar hacimli işlemlerde Japonya ve Hong Kong hisse piyasaları öncülüğünde yükselirken, Çin Merkez Bankası'nın istikrarlı büyüyen ekonomiyi desteklemek için hafta sonunda attığı adımlar risk iştahını canlı tuttu.

Hafta boyunca tatil dolayısıyla kapalı olan Çin ve Güney Kore piyasaları Asya borsalarının genelinde işlem hacimlerinin sınırlı kalmasına yol açıyor. Analistler bu nedenle endekslerdeki hareketlere temkinli yaklaşıyorlar.

Japonya'nın Nikkei endeksi .N225 yüzde 0.2 yükselerek iki yıldan uzun sürenin zirvesine tırmanırken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi .HSI iki buçuk yılın zirvesini gördü.

Küresel hisse senedi piyasaları hafta sonundan bu yana Asya, Avrupa ve ABD'den gelen ve ihracat kaynaklı büyümenin sürdüğünü gösteren imalat sanayi verilerinden destek buluyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi .MIAPJ0000PUS yüzde 0.3 artışla art arda üçüncü günde de kazanım kaydetti.

Çin Merkez Bankası, Cumartesi günü kaynak ihtiyacı duyan küçük ölçekli işletmelere kredi veren bankaların zorunlu karşılık oranlarını Şubat 2016'dan beri ilk defa düşürerek, iç ve küresel büyümenin güçlü olacağı beklentilerini canlandırdı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin, konut piyasasına yönelik kredilerde sıkılaşmaya rağmen inşaat sektöründe devam eden büyüme ve ihracat sayesinde güçlü büyüme oranlarını koruyor.

DÖVİZ

Güçlü ABD imalat sanayi verisinin ardından dün bir buçuk ayın zirvesini gören dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanı olarak para politikasında düşünülenden daha az sıkılaştırma yanlısı birini seçeceğine yönelik spekülasyonla geriledi.

Dolar endeksi .DXY güçlü ABD imalat verisinin ardından dün gördüğü bir buçuk ayın zirvesi olan 93.92'den gerileyerek 93.57'de bulunuyor.

Politico'da yayımlanan ve ABD Hazine Bakanı Steven Munchin'in Fed başkanlığı için Fed yönetim kurulu eski üyelerinden Kevin Warsh yerine şuanki üyelerden Jerome Powell'a sıcak baktığını iddia eden haber dolardaki kazanımları sınırladı.

Warsh ve Powell, Fed Başkanı Janet Yellen'in görev süresi Şubat 2018'de sona erdiğinde yerini alabilecek güçlü adaylar olarak görülüyor. Powell para politikasında Warsh'e göre daha gevşetme yanlısı olarak görülüyor. Warsh geçmişte Fed'in tahvil alımlarını eleştirmişti.
Dolar hafta başında Warsh'ın Yellen'in yerine geçecek adaylar içinde öne çıktığına ilişkin spekülasyonlarla yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)