E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGül torpil mi yaptırdı?---

Gül torpil mi yaptırdı?

Gül torpil mi yaptırdı?
28 Ekim 2013 - 09:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni Halil İbrahim Gül, nereye daire başkanı oldu?

RTÜK’te 11 yıldır üst düzey görevlerde bulunan H. İbrahim Gül’e daha iyi bir iş olanağı sağlandı.

Sözcü'nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni Halil İbrahim Gül, 2002 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) uzman olarak girdi. İki yıl sonra Daire Başkanlığı görevine getirilen Gül, yaklaşık 9 yıldır Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı’nı yürütüyordu.

Halil İbrahim Gül, yeni Tarım Bakanlığı’na Eğitim, Yayın ve Yayımlar Daire Başkanı olarak atandı. 24 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararına göre yeğen Gül, birinci derece kadrolu ve 3 bin 600 ek göstergeli olarak işbaşı yaptı. Gül’ün RTÜK’ten ayrılması sürpriz olarak değerlendirildi. Kurumda bir sıkıntısı olmayan Gül’ün, yeni kurumunda daha önemli makamlara gelmesi bekleniyor.

Öte yandan üniversitelerin rektörlerini atayan Abdullah Gül, büyük tepki görüyor. Çünkü Cumhurbaşkanı’nın, AKP’ye yakın kişileri ve özellikle memleketi olan Kayseri’den hemşerilerini rektör ataması yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bürokrasi31 Ekim 2013 14:02

    Şimdi devlette (AKP döneminde) şöyle bir yöntem gelişti. Üst mevkiye adamını bul atan önemli değil kısa bir süre kal ama emeklilikde ödemeyi buradan kap.. Yani hükümet ve bürokratları devleti dolandırıyor.Hemen hemen her bakanlıkta bürokratlar böyle belirlenip atanıyor ve üst mevkiden emeklilik hakkı alıyor.

  • metin31 Ekim 2013 13:58

    Sn Gül açıklama yapmalı. Bulunduğu mevkiye onu babası getirmedi. Halkın reisi ülkenin bekasını düşünmeli, layık olanlar yetkili mevkilere gelmeli. CHP ve MHP meclis soruşturması açmalı.

  • SIRAT KÖPRÜSÜNDE görü...28 Ekim 2013 21:35

    Sizlere oalan HAKKIMIZ HARAM ZHİR ZIKKIM olsun bizler sizleri insan bilipte peşinize yakılarak destek verdik aşşağıda METİN arkadaşımızn yasdığı gibi bizleri zenginlere PAS PAS yaptınız.allah hepinizin belasını versin işte bukadar kendinizden nefret ettirdiniz.hergelen CEPLERİNİ doldurup gidiyor hiçbir yeni gelende eskisinden hesap sormuyor.

  • Size28 Ekim 2013 15:34

    Abi bırakın bi Türkiye yürüsün

  • metin28 Ekim 2013 15:22

    AHMET NECDET SEZERİ HİÇ SEVMEDİM SEVEMEDİM!.UYGULAMALARINI AKP ÇOK ELEŞTİRDİ ÇOK OY ALANI DEĞİLDİ FİKRİNE YAKIN KİŞİLERİ ÜNÜVERSİTELERE ATARTI,AKP DE ELEŞTİRİRDİ: AYNISINI AKP YAPIYOR.İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN MİLLET DEMOKRASİLERDE PASAPAS OLMAYA DEVAM ZENGİNLER HARİÇ İŞÇİ MEMUR EMEKLİSİ ASGARİ ÜCRETİ ÇİFTÇİ,İŞSİZLER UYANIN ARTIK KOLTUK UĞRUNA MİLLET PAS PAS OLUYOR PARTİSİZ VATANDAŞIM

  • hacı28 Ekim 2013 12:35

    atais değil ateist diyecektin galiba cahil cühela. Müslüman müslüman olmayanlara karşı hesapta daha adil, daha detaycı olmalıdır, biraz ayet oku. hadi onlar ateist diyelim ki bilmiyoruz da neyse varsayalım peki müslümanlıkta torpil, hırsızlık, kulhakkı var mı? bu benim inandığım din başka sizin ki başka mı? riyakarlar

  • hacı28 Ekim 2013 12:32

    yorumlara bakıyorum torpili içine sindirmiş, normal karşılayan insanlar var. sorsan herkes de Müslüman, ahlak olmadan, adalet olmadan ne devlet idaresi olur ne de islam. Allah hepinizi ıslah etsin, bizim hırsızımız makbul diyorsanız madem. akrabanın bir yere gelmeye hakkı yok mu diyorsunuz ama dikkat etmediğiniz bir ayrıntı var kayserili hemşehrilerine rektörlük seçiminde de torpil geçiyormuş, demek ki tesadüf değil bunlar torpili iş edinmiş

  • x28 Ekim 2013 11:47

    nresi şok,11 yılda bula bula bunu mu buldunuz,ayıp be.

  • Borsacı28 Ekim 2013 11:45

    Eskiden bu olaylara kızardım. Rahmetli Turgut Özal'ın dediği gibi artık alıştım. Necdet Sezer'in kızları da işsiz kalmış haberleri vardı. Kılıçdaroğlu'nun kardeşi bekçilik yapıyordu. Ünlü isimlere akraba olmak gerçekten büyük sorun. Torpil olsa bir sorun olmasa başka sorun.

  • Helal olsun28 Ekim 2013 11:42

    gül kardeşini de atasa ben hakkımımı helel ediyorum...

  • Murat28 Ekim 2013 11:20

    Gül'ün başbakanlık söylentisi çıktıya, artık nerden vururuz diye çalışmalar başlamış anlaşılan

  • ömer muhtar28 Ekim 2013 10:22

    yani emin çöl aşanımı atasın yoksa atais birinimi atasın.

  • ky28 Ekim 2013 10:00

    bismilahlamı başladı acaba? Yoksa yaptığımız usulsüzlük diyerek Allahı karıştırmamıştır inşallah!!

  • kul hakkı dedikleri28 Ekim 2013 09:46

    birilerinin altının terini çalan bu zihniyete diyecek fazla bişey yok maalesef..

  • ANK28 Ekim 2013 09:27

    Çok normal adam c.başkanı binali yıldırımın bişey bilmeyen bacanağı sabiha gökçen TGS ye müdür olmuş ne yani bunuda mazur görün artık