E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüş 50 doları görecek---

Gümüş 50 doları görecek

Gümüş 50 doları görecek
11 Mayıs 2011 - 11:42 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta yüzde 27 değer kaybederek sert bir düşüş kaydeden gümüşün ons fiyatının 50 dolar seviyesi eşiğin üzerine çıkması bekleniyor

Bank of America Merrill Lynch'in teknik analizine göre geçtiğimiz hafta yüzde 27 değer kaybeden gümüşün yükselişi devam edecek. Analizde, gümüşün onsunun "çok önemli" bir seviye olarak kabul edilen 50 dolara tırmanacağı belirtildi.
Sert satışlara rağmen gümüşün yukarı yönlü trendinin sürdüğünü belirten Merrill Lynch'in teknik ve piyasa analistlerinden Mart Ann Bartels, 24 Ağustos ve 28 Ocak'ta kaydedilmiş düşük seviyelerden oluşturulan orta vadeli trendi referans göstererek, "gümüşteki yukarı yönlü trend kırılmadı" dedi.
Geçtiğimiz hafta vadeli gümüş kontratları Comex'in başlangıç teminatlarını yüzde 84 yükseltmesinin ardından 1983'ten bu yana en sert düşüşünü kaydetti. 25 Nisan'da 49.845 dolar seviyesinden işlem gören gümüş, 1980'den bu yana 50 dolar seviyesini görmedi.
Bartels, vadeli gümüş kontratlarının 50 dolara ulaşmadan önce 45 Dolar düzeyinde oluşan direnç seviyesiyle karşılaşacağını belirtti. 50 dolar eşiği gümüş vadelileri için çok önemli bir seviye olarak görülüyor. Bunun sebebi ise gümüşün en son Hunt Brothers'ın 1980'li yıllarda gümüş darlığı çektiği sırada 50 dolar seviyesini kaydetmiş olması ve ardından da yükselişini sonlandırmış olmasından kaynaklanıyor.
Gümüşün 3 ila 5 yılda 80 doları görebileceği tahmininde bulunan Bartels, geçtiğimiz Şubat ayında da Mart ve Nisan'da gümüşteki ralliyi öngörmüştü.
Dün Haziran vadeli gümüş kontratları yüzde 3.7 artış kaydederek, Comex borsasında 38.486 dolardan işlem gördü. Gümüşün ons fiyatı 9 Mayıs'ta ise yüzde 5.2 oranında prim yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal Ertuğ21 Mayıs 2011 22:01

    petrol arzı daraldıkça ülkeler ve insanlar güvendiği limanlara yatırım yapıyor, bunlar da petrolün kendisi, altın, gümüş ve de bakır. bence altın ve gümüş bulunduranlar orta ve uzun vadede ciddi anlamda kazanacak, altın hesabı veya fon demiyorum, halis muhlis altından söz ediyorum. neden bazı ülkeler piyasadan altın topluyor sizce ?