E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüş altını sollayabilir---

Gümüş altını sollayabilir

Gümüş altını sollayabilir
11 Nisan 2011 - 13:29 borsagundem.com

UBS'e göre sanayide önemli ölçüde kullanılan gümüş, küresel ekonomideki toparlanmaya bağlı olarak altından daha fazla getiri sağlayabilir

İsviçreli banka UBS'e göre, sanayi sektöründe kullanılan gümüş, küresel ekonomideki toparlanmadan daha fazla yararlanması nedeniyle altına kıyasla daha çok getiri sağlayabilir.
Gümüş fiyatları altın karşısında 1983 yılından beri en yüksek seviyeye çıktı ve UBS Bloomberg CMCI endeksinde geçen yıl pamuğun ardından ikinci en iyi performansı gösterdi.
Hong Kong'taki UBS'te stratejist olan Peter Hickson verdiği bir röportajda "Fiyatlar, öncelikli olarak yatırımlarla yönleniyor. Birçok yatırımcı gümüşün 50 doları test etmesini bekliyor. Bugünkü ivmenin devam etmesinin muhtemel olduğuna dair görüşler var" dedi.
Spot gümüşün onsu, bugün 41.5238 dolara ulaşarak 1980'deki 49.45 dolarlık zirvesinden beri en yüksek seviyeye çıktı. Geçen 12 ayda yüzde 27 yükselen spot altın ise 1,478.18 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasının ardından ons başına 1,473 dolardan işlem gördü. Bir ons altın, 25.5 ons gümüş satın aldı.
Dünyada gümüş madeni alanında en büyük kurum olan The Silver Institute'e göre, 2008'de gümüş talebinin yüzde 50.3'lük bölümünü elektrik düğmeleri ve bataryalar gibi endüstriyel sektör oluşturdu. Bu oran 5 yıl önce yüzde 40, 2007'de ise yüzde 51 idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)