E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüş bu hafta da yükselemedi---

Gümüş bu hafta da yükselemedi

Gümüş bu hafta da yükselemedi
13 Mayıs 2011 - 10:43 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta 1975'ten bu yana en sert düşüşünü kaydeden gümüş vadelileri, piyasalarda yaşanan gerilemenin etkisiyle bu haftayı da kayıpla sonlandı

Yüksek faiz oranlarının talebi azaltacağına ilişkin endişenin hisse senedi ve emtia piyasalarını aşağı çekmesi, gümüş vadelilerinin kayıplarının ikinci haftaya taşınmasına sebep oldu. Gümüş vadelileri geçtiğimiz hafta 1975'ten bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti.
Gümüş vadelileri dünkü yüzde 2.2'lik kayıplarını genişleterek bugün yüzde 0.2 düşüşle ons fiyatı 34.69 dolardan işlem gördü. Vadeli gümüş kontratları 11 Mayıs'ta yüzde 7.7 gerilemişti. Bu hafta toplamda yüzde 1.7 değer kaybeden gümüş, geçtiğimiz haftadan bu yana toplamda yüzde 27 değer kaybetti. Gümüş vadelileri hafta başında yüzde 0.5'e varan kazançlar elde etmişti.
24 adet emtiayı kapsayan Standard&Poor's GSCI Endeksi bu ay yüzde 10 değer kaybetti. Endeks, gümüş, pamuk ve şekerdeki kayıpların etkisiyle 2008'den bu yana gördüğü en yüksek seviyeden gevşedi.
Çin, dün bankaların munzam karşılık oranlarını artırarak yüzde 21'le rekor seviyeye çıkardı. Bu yıl Çin enflasyon kontrolleri kapsamında munzam karşılık oranlarını 5 kez artırdı. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi Çin, aynı zamanda politika faizlerini de 7 ay içinde 4 kez yükseltti.
Enflasyon önlemleri ve sıkı para politikası uygulamalarının ardından emtiada yoğun satış yaşandığını hatırlatan Seul'daki KEB Futures Co.'nun traderlarından Hwan Il Doo, "yine de bu bir trend yönü değişikliğinden çok kısa vadeli bir düzeltmeye işaret ediyor. Zaten dünya genelindeki faizler, talebi sağlıklı tutmaya yetecek kadar düşük" dedi.
Asya borsaları 2. haftalarını da kayıpla kapadı. ABD Doları bu hafta 6 önemli para birimi karşısında yüzde 0.6 yükselişle, geçtiğimiz haftaki yüzde 2.6 oranındaki kazanımlarını da artırmış oldu.
Citigroup Inc. gümüşteki kayıpların düşüşünü sürdürmesini, ancak altının 3 ay içinde 1,550 dolar seviyesini görmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)