E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüşte son 12 yılın rekoru!---

Gümüşte son 12 yılın rekoru!

Gümüşte son 12 yılın rekoru!
26 Eylül 2024 - 15:35 borsagundem.com

ABD'deki parasal gevşeme ve Çin'den gelen teşvik haberlerinin de etkisiyle altının yanı sıra gümüş fiyatları da hızla tırmanışa geçti

Güvenli liman olan altın bu yıl da yatırımcıların gözdesi ancak en az onun kadar getiri potansiyeline sahip gümüş de sessiz sedasız yükselişte.

Spot piyasada gümüşün ons fiyatı 32,50 doları aşarak, 12 yılın en yüksek seviyesini gördü. Bu yükselişte, ABD'deki parasal gevşeme ve Çin'den gelen teşvik haberlerinin etkisinin büyük olduğu belirtiliyor.

YÜZDE 35'LİK ARTIŞ

Gümüş, 2011'de kaydedilen 50 dolarlık rekorun ardından, bu yıl %35’i aşan bir değer artışıyla dikkat çekiyor.

Amerika Merkez Bankas'nın (Fed) faiz indirimleri beklentisi, getirisi olmayan metaller için olumlu bir ortam oluştururken, gümüş yılın en iyi performans gösteren varlıkları arasında yer alıyor.

Ayrıca, Çin'in ekonomisini canlandırma çabaları, gümüşün endüstriyel kullanımını artırma potansiyeliyle destekleniyor. Gümüş destekli Borsa yatırım fonlarına olan talep de toparlanma sinyalleri veriyor.

Altındaki yükseliş spekülatif mi?Altındaki yükseliş spekülatif mi?

 

Altında yükseliş devam ediyorAltında yükseliş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)