E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüşten beklentiler yüksek---

Gümüşten beklentiler yüksek

Gümüşten beklentiler yüksek
19 Şubat 2022 - 08:26 borsagundem.com

Uluslararası Gümüş Enstitüsü bu yıl gümüşün performansının altından daha iyi göstermesini bekliyor. Ancak, değerli metalde düşüşün sert olabileceği uyarısı da bulunuluyor.


Yatırımcıların en çok ilgisini çeken emtialardan biri olan gümüş fiyatlarında yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Küresel piyasalarda altın fiyatlarının yükselişine ayak uyduran gümüşün ons fiyatı 24.10 dolara, gramı ise 10.57 liraya yükseldi. Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre uzmanlar, ons altına göre daha hızlı yükselen gümüşün düşüşünün de daha sert olabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. Diğer yandan bu yıl gümüş talebinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını öngören Uluslararası Gümüş Enstitüsü bu yıl gümüşün altından daha iyi performans göstermesini bekliyor. Enstitü, bu yıl gümüş talebinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını öngörüyor.

Gümüş talebi artabilir

Küresel gümüş talebinin bu yıl rekor büyüklüğe ulaşacağını ve bunun özellikle uzun vadede fiyatlara olumlu yansıyacağını belirten Enstitü'ye göre 2022'de dünyada gümüş talebi yüzde 8 artarak 1.11 milyar ons ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabilir. Gümüş talebinin patlamasında özellikle endüstriyel talebin büyümesi etkili olacak. Enstitü'nün 2022 yıllık ortalama gümüş fiyatı beklentisi ise 24.80 dolar seviyesinde belirlendi.

Altına olan talep artıyor

 

Finans devinden altın tahmini

 

Gümüş talebi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)