E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
12 Ağustos 2013 - 08:57 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Japonya ekonomisi yılın ikinci üç aylık döneminde, işletmelerin yatırımlarını azaltmasının, deflasyon askılarını azaltan tüketici ve kamu harcamalarındaki artışların etkisini azaltması sonucu, tahmin edilenden daha fazla yavaşladı. Japonya'nın gayrısafi yurtiçi hasılası (GSYİH), ikinci çeyrekte, Mart sonunda biten üç aylık döneme göre, yıllıklandırılmış rakamla, yüzde 2.6 büyüdü. Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 3.8 büyümüştü. Bloomberg'in anketine katılan 32 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, büyümenin yüzde 3.6 büyümesi bekleniyordu.
Avrupa borsalarının yeni haftaya hafif yükselişlerle başlamaları bekleniyor. Analistler, piyasaların Çin'den gelen iyileşme işaretleri ile madencilik sektörü hisselerine odaklanacaklarını öngörüyorlar.
JAPONYA'DA HAZİRANDA SANAYİ ÜRETİMİ (FİNAL) -3.1% (ÖNCEKİ -3.3%)
Ford Motor, compact otomobillere olan talepteki düşüşün önüne geçmekte zorlanması nedeniyle Rusya'nın St. Petersburg kentinde bulunan oratklığının üretimin kısmayı planlıyor. Üretimin kısılmasına bağlı olarak çalışan sayısı da azaltılacak.
Almanya Ekonomi Bakanlığı, ülke ekonomisinin 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.75 büyüdüğünü tahmin ediyor. Almanya'da 2. çeyrek GSYH büyüme rakamları 14 Ağustos'ta açıklanacak.
Fransa Maliye Bakanı Pierri Moscovici, 2013 yılı için GSYH büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edildiği haberlerini yalanladı. Moscovici yaptığı açıklamada, "Fransa'nın büyüme rakamına yönelik tahminimde revizyon yok" diye konuştu.
Royal Bank of Scotland, çekirdek olmayan varlıklarını elden çıkarma stratejisinin bir parçası olarak Hindistan'daki bazı varlıklarını yerel bir bankaya satma kararı aldı. RBS, işletme bankacılığı, kredi kartı operaslonu ve kredi portföyünü Ratnakar Bank'a açıklanmaya bir bedel karşılığında satma kararı aldı. RBS bu varlıkları 2 yıldan bu yana satmaya çalışıyordu.
Almanya Merkez Bankası'na (Bundesbank) göre, Yunanistan'ın gelecek yılın başlarında yeni bir yardım paketine ihtiyacı olacak. Der Spiegel'in Bundesbank'ın bir iç yazışmasına dayandırdığı haberine göre, Avrupa'nın 2014 başlarından daha geç olmayan bir tarihte Yunanistan için yeni bir kredi programı kararlaştırmasına ihtiyaç olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)