E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
29 Ocak 2014 - 08:55 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-New York 2 gün sonra yeşile döndü.. Bugün açıklanacak FED faiz kararı öncesinde şirket bilançolarının ve tüketici güveninin etkisi ile ABD borsaları kayıplarını durdurdu, SP500 endeksi %0,61, Dow Jones ise %0,57 primle kapandı, bu sabaha baktığımızda ABD vadeliler de artıda seyretmeyi sürdürüyor..
-Asya borsaları yükseliyor.. Japon yeninin dolar karşısında değer kaybetmesinin yanında TCMB’nin radikal faiz hamlesinin gelişen piyasalar üzerinde bir rahatlama yaratması ile Asya tarafında yeşiller hakim, yendeki zayıflama ile Japonya borsası 4 günlük düşüş serisini sonlandırdı.
-Gelişen piyasalara Türkiye desteği… TCMB’nin dün gece açıkladığı olağanüstü PPK toplantısı kararlarının ardından TL 2008 yılından bu yana en hızlı değer kazancını yaşadı ve bu şekilde Türkiye endişeleri hafifleyen gelişen piyasalarda esen iyimser rüzgarlarla Güney Kore wonu Hint rupisi gibi yerel paralar da değer kazanmaya başladı.
-Hindistan MB da enflasyona eğilecek.. BloombergHT’ye göre Hindistan'ın merkez bankası başkanı Raghuram Rajan, Başbakan Manmohan Singh hükümeti ile yaşanabilecek olası gerilim pahasına, enflasyona öncelik verme teklifini bir adım ileri götürmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)