E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
24 Şubat 2014 - 08:53 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD haftayı kırmızı kapattı.. FED yetkililerinden taperinge devam sinyalleri ve beklenenden düşük gelen ekonomik veriler ortamında ABD borsaları haftayı düşüşle tamamladı, gösterge S&P500 endeksi yüzde 0.19 düşüşle kapandı.
 G20 toplantısı tamamlandı.. Gelişen ülkelerden temsilcilerin ABD'yi azaltmanın yarattığı etkileri gözden geçirmeye çağırdığı G20 toplantısından pek çok gelişmiş ekonomide genişlemeci politikaların devam etmesi gerekliliği sonucu çıktı. Liderler küresel dengesizlik ve finansal piyasalardaki yüksek volatiliteye dikkat çekerken toplam GSYH'larını 5 yılda 2 trilyon doların üzerinde artırmayı hedefleyen bir plan üzerinde anlaşmaya vardı.
 Ukrayna içim seçim zamanı.. Geçen hafta artan siyasi tansiyon ile küresel piyasalarda stresi yükselten Ukrayna’da Parlamento kararıyla, devlet başkanlığı erken seçimlerinin 25 Mayıs'ta yapılması kararlaştırıldı. Yeni bir koalisyon kurulma hazırlıkları yapılırken Parlamento Sözcüsü Turchynov ise ekonominin karşısında bulunan risklere dikkat çekerek ‘temerrüt öncesi’ durumda olduklarını söyledi ki S&P de zaten ülkenin notunu benzer gerekçelerle düşürmüştü.
 Mart önemli.. ECB Başkanı Draghi ECB’nin Mart toplantısında ihtiyaç duyulan tüm veri setine sahip olunacağını ve daha fazla teşvik sağlanıp sağlanmayacağı konusu açısından kritik olacağını söyledi. Bu açıklamalar ile Mart toplantısında ECB’nin faiz indirimine gidebileceği spekülasyonları artmış durumda.. 
 Piyasalar endişeli, Çin ise rahat.. Bloomberg'e göre Çin maliye bakanı bazı varlık yönetimi ürünlerindeki olası temerrütlerin "büyük bir sorun" olmadığını söylerken MB Başkanı da %7-8 büyümenin sürdürülebilir ve küresel ekonomi için destekleyici olacağını söylüyor. Bu olası temerrütler ve ekonomi için önemli olan emlak piyasasında bankaların kredileri sıkılaştırdığı endişeleri yuan ve Çin borsası üzerinde geçen haftadan bu yana baskı yaratıyor.
 Hindistan’dan sert çıkış.. Hindistan Merkez Bankası Başkanı G20’de gelişen ülkelere ‘tek başına’ oldukları mesajı verildiğini ve gelişen piyasalardaki bu volatilitenin yönetilememesinin yeni bir finansal krize yol açabileceğini söyledi. Ayrıca kendi ülkesi için de enflasyondaki artışın büyüme için engel teşkil ettiğini kaydetti.
 FED Başkanları azaltıma devam diyor.. St Louis FED Başkanı zayıf ekonomik verilerin mevsim koşullarından kaynaklandığını ve azaltım kararının doğru olduğunu belirtirken Dallas FED Başkanı da FED’in bilançosunu daha fazla genişletmenin yararlı olacağını söylemenin zor olduğunu belirtiyor.
 İtalya’da hükümet kuruldu.. Renzi başkanlığında kurulan koalisyon hükümeti yemin ederek göreve başladı. Bu şekilde en son 2008’de Berlusconi’yi seçen İtalya’da teknokrat Monti hükümeti sonrası 2. Koalisyon hükümeti kurulmuş oldu.
 İspanya’nın notu arttı.. Moody’s orta vadede kamu açığının düşürülmesi ve ekonomiden iyiye doğru sinyaller gelmesi gerekçesi ile İspanya’nın kredi notunu Baa3'ten Baa2'ye yükseltti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)