E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
19 Mart 2014 - 08:34 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Piyasalar Putin ile yükseldi.. Dün Rusya Devlet Başkanı Putin’in yaptığı konuşmada Ukrayna’yı bölmek istemediklerini belirtmesinden moral bulan küresel piyasalarda yeşiller hakimdi, ABD’de S&P500 endeksi %0,72 primle günü tamamlarken Avrupa da son iki haftanın en sert yükselişini yaşadı, STOXX Europe 600 endeksi %0,6 değer kazandı.
 Ruslar Kırım’ı kendilerine bağlamak için imzayı attı.. Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Parlamento Başkanı, Kırım Başbakanı ve Sivastopol kent yöneticisi ile biraraya gelerek Kırım ve Sivastopol’un Rusya’ya bağlanması için hazırlanan anlaşmayı Batı’nın tüm tepkilerine rağmen imzaladı. Rus Parlamentosunun, imzalanan anlaşmanın onay sürecini birkaç gün içinde başlatması, Duma yani parlamentonun alt kanadından da anlaşmanın bu hafta içinde geçirilmesi bekleniyor.
 Rusya’ya tepkiler giderek artıyor.. Kırım’ın Rusya’ya katılması yönünde anlaşma imzalandıktan sonra Ukrayna Dışişleri Bakanı Kırım’ı Rusya’nın bir parçası yapacak bu anlaşmayı tanımayacaklarını açıklarken Fransa’dan da sert açıklamalar geldi, ABD Başkan Yardımcısı Biden ise Rusya’nın Kırım ilhakına devam etmesi durumunda AB ve ABD’nin ambargoları artıracaklarını açıklayarak yeni yaptırımların sinyalini verdi.
 Kırım’da tansiyon artabilir.. Dün Reuters’ın geçtiği habere göre Ukrayna Başbakanı, Rus askerleri tarafından Kırım'daki bir askeri üsse ateş açıldığını ve bunun bir savaş suçu olduğunu kaydetti. Bu açıklama geldiğinde piyasalar kapanmamıştı ancak olumsuz bir tepki vermediler, sürecin devamı halinde piyasalar üzerinde dün Putin’in konuşmasıyla hafifleyen stresin yeniden artması söz konusu olabilir.
 Japonya’da dış açık beklentinin üzerinde.. Nisan’da devreye girecek satış vergisi öncesi Japonya ekonomisinin önündeki zorluklara bir yenisi daha eklendi. Japonya’da Şubat ayında dış ticaret açığı 800 milyar Yen seviyesinde gerçekleşti, beklenti 600 MLR yen düzeyinde bir açığa işaret ediyordu.
 İran konusunda yeni yol haritası.. BloombergHT’nin haberine göre ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Almanya ile İran’dan oluşan 5+1 ülkeleri arasında dün başlayan nükleer müzakere turunda , "İran için yeni bir yol haritasının belirleneceği" bildirildi. Cenevre'de imzalanan anlaşmanın uygulanması için tanınan altı aylık süre Nisan ayında doluyor. Henüz netlik kazanmayan bazı konuların da bu yeni yol haritasına eklenebileceği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)