E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Mayıs 2014 - 08:31 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları artıda kapandı... FED tutanaklarında faiz artırımlarının hemen başlamayacağına dair sinyallerin devam etmesi ABD’de alımların hızlanmasına imkan verdi, S&P500 % 0,81, Dow Jones % 0,97 primle günü tamamladı.
 FED tutanakları açıklandı.. FED’in 29-30 Nisan’da yapılan FOMC toplantısı tutanaklarına göre; politika yapıcılar teşviklere devam etmenin enflasyonda beklenmedik bir yükseliş riski yaratmayacağını düşünüyor. Tutanaklarda üyelerin para politikasında normalleşmeyi de tartıştıkları görülen FED Üyelerinin "Faiz artışı tartışması yakın zamanda aksiyon anlamına gelmez" ifadesi ise dikkat çekiyor.
 Çin’den güzel sürpriz.. Son aylarda imalat sektöründe daralma sinyallerinin sürdüğü Çin’de Mayıs’ta HSBC öncü imalat PMI 49,7 ile beklentilerin ve önceki ayki verinin üzerinde, 5 ayın zirvesinde geldi. Her ne kadar 50 eşik seviyenin hafif de olsa altında kalınsa da (50 ve üzeri seviyeler genişleme sinyalidir) geri çekilmenin durması piyasaları mutlu etti.
 Rusya ve Çin enerjide anlaştı.. BloombergHT’nin haberine göre; Rusya'nın Gazprom şirketi ile Çin'in devlet gaz şirketi CNPC şirketi arasında yıllık 38 milyar metreküplük Rus gazının Çin'e sevkiyatını öngören 30 yıllık bir anlaşma imzalandı. Gazprom CEO’su toplam tutarın yaklaşık 400 milyar dolar olabileceğini söyledi.
 BOE’nin faiz artırım argümanları artıyor.. Dün İngiltere MB (BOE) faiz toplantı tutanakları da açıklandı. Buna göre faiz artırımı için parametrelerin güç kazanmakta olduğu bildiriliyor. Her ne kadar üyeler faiz artırmaya başlamadan önce ekonomik canlanmaya dair daha çok kanıt görmek istiyor olsa da ECB’nin faiz indirimesi BOE’nin ise artırması beklentileri olduğu için Euro GBP karşısında değer kaybını sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)